Fontos meccsen bukott két pontot az Előre

2023. április 2. 20:42 | Hidvégi Dávid

Ismét győzelem nélkül maradt a sereghajtó Kozármisleny ellen a Békéscsaba 1912 Előre a labdarúgó NB II-ben! A két együttes őszi meccsén a Baranya megyeik győztek 1-0-ra. Ezúttal lila-fehér együttes korán vezetést szerzett, a vendég csapat végül egyenlített, így döntetlennel ért véget a 29. forduló mérkőzése vasárnap.

Az összecsapást megelőzően a Békéscsaba 28. ponttal a 17. helyen állt a bajnokságban, amely a szezon végén osztályozót ér, ezzel szemben a Kozármisleny 22 egységgel az utolsó pozíciót foglalta el. A két csapat őszi meccsén a Baranya megyeiek győztek 1–0-ra Kosznovszky Márk góljával, aki ezúttal kihagyta a találkozót.

A mérkőzésen a fehér mezben pályára lépő Kozármisleny veszélyeztetett először, azonban Bartha László lövései nem találtak kaput. A 8. percben ismét a vendégek próbálkoztak, de Vajda Roland lövését Krnács Richárd hárította. A 23. percben Czékus Ádám és Yasin Hamed összejátéka után utóbbi lőtt, azonban kaput nem talált a próbálkozás. Nem sokkal később már gólt ünnepeltek a hazaiak: a 27. percben Horváth Péter jobboldali szöglete után Futó Zsombor fejelt a kapuba 18 méterről, a vendég hálóőr nem volt a helyzet magaslatán. A 35. percben Kitl Miklós szabadrúgása a kapufán csattant, így a csabai együttesnek nem sikerült megdupláznia az előnyét.

A Kozármisleny, csakúgy, mint a két együttes első meccsén, most is a második félidőben talált a csabaiak kapujába, ezúttal Várkonyi Bence szerzett gólt 18 méterről a 48. percben. A baranya megyeiek a 70. percben a vezetést is megszerezhették volna, azonban a csabai védelem hibáját Beke Péter nem tudta gólra váltani. A 72. percben Sági Milán lövése kicsivel ment el a csabai kapufa mellett. A hazaiak a második játékrészben a 77. percben próbálkoztak először, amikor Kórodi Nándor lövését hárította Somogyi Máté. Egy perccel később Mikló Roland lőtt távolról, de ezt is fogta a vendég hálóőr, így maradt az 1-1-es végeredmény.

A Békéscsaba a döntetlennel maradt a tabella 17. pozíciójában, azonban még hátrébb csúszhat, ha hétfőn este a 18. helyezett Nyíregyháza pontot szerez az MTK otthonában. A Kozármisleny maradt az utolsó, 20. pozícióban. Az Előre legközelebb április 9-én lép pályára, a listavezető Diósgyőr otthonában.

 

MESTERMÉRLEG

Márton Gábor: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Pikk-pakk negyedóra alatt volt három százszázalékos helyzetünk, ráadásul kétszer a gólvonalról mentett a Békéscsaba, ha az egyik bemegy akkor máshogy lett volna a folytatás. Nagyon jól játszott a csapatunk, sok lehetőséget dolgoztunk ki, aztán megkaptuk a szokásos komikus gólunkat és utána kapaszkodhattunk vissza a döntetlenért. Az egyenlítés utána is meg lehetett volna a meccs, úgyhogy az egy pont a látottak alapján kevés.

Brlázs Gábor: – Sokadik olyan hazai mérkőzésünk volt, amikor előnyt tudtunk szerezni és nemhogy nem növeltük volna, de megtartani sem tudtuk. Óvodás gólt kaptunk, belevezette az egyik játékos a másikba, hagytuk kapura fordulni. Óriási fegyelmezetlenségeket csináltunk, nem voltunk elég agresszívek, középpályán sem csináltuk meg a bezárásokat ahogy azokat kellett volna. Saját magunkat hoztuk kellemetlen helyzetbe.

További programok »

FEL