Folytatódik a gyűjtés a koraszülött mentőért

2017. január 12. 12:10 | behir.hu

Újabb adomány érkezett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványhoz. A szervezet célja, hogy egy speciálisan koraszülötteket ellátó mentőautót vásároljanak. A folyamatosan érkező felajánlásoknak köszönhetően a gyűjtés már közel 19 millió forintnál jár.

A békéscsabai székhelyű Toplaptop Kft. számítástechnikai szolgáltatásokkal és kereskedelemmel foglalkozik. A vállalat fontosnak tartja a kezdeményezést és 150 ezer forinttal kapcsolódott be a gyűjtésbe. Párzsa László, a vállalat ügyvezető tulajdonosa kiemelte, fontosnak tartják a társadalmi felelősségvállalást, így egyértelmű volt, hogy segítik ezt a karitatív célt. Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed, a kuratórium elnöke, hangsúlyozta, ez egy Békés megyei ügy, így nagy öröm, hogy egyre több település kapcsolódik a programba. A gyűjtés ezzel már meghaladta a 15 millió forintot. A teljesen felszerelt jármű megvásárlásához mintegy 50 millió forintra van szükség.ó

- Békés megyében nagyon nagy az összefogás. Az emberek fontosnak érzik, hogy koraszülötteknek segíthetnek kisebb-nagyobb összeggel. Aki nem tud pénzzel, azok továbbviszik az információt, a hírünket olyan emberhez, cégekhez, akik tudnak minket támogatni – ette hozzá Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed.

A kezdeményezés már nemcsak a megye, hanem az ország határait is átlépte, hiszen Angliában dolgozó magyarok is csatlakoztak a gyűjtéshez. A teljesen felszerelt jármű megvásárlásához mintegy 50 millió forintra van szükség.
 

FEL