Folytatják a közvilágítási rendszer korszerűsítését Békéscsabán

2020. október 20. 14:57 | Gyemendi Réka

Folytatódnak a lámpatestek cseréi a „SMART közvilágítási rendszer kialakítása Békéscsabán” című projekt keretében.

A fejlesztést a Modern Városok Program részeként, mintegy 1,8 milliárd forintból hozzák létre.

– A komplex energetikai program csökkenti majd a város költségeit, tehát kevesebbet kell fordítani a közvilágítás, illetve a fűtés költségeire és emellett az egész ország klímavédelmi célkitűzéseinek elérését is szolgálja – hangsúlyozta Szarvas Péter még szeptember végén, az új rendszert bemutató sajtótájékoztatón.

Borbola István polgármesteri biztos akkor ismertette, hogy Békéscsabán mintegy 11 ezer lámpatest van, ebből közel 7900 fénypont esetében lesz beavatkozás. 6848 új lámpatestet szerelnek fel és mintegy 120-al bővül a közvilágítási hálózat. Hozzátette: a fejlesztésben továbbá 41 új Wi-fi pontot hoznak létre, 10 térfigyelő kamerát helyeznek ki és 11 környezeti szenzort telepítenek. A fejlesztés júliusban kezdődött és a szakemberek naponta mintegy 80-100 lámpatestet tudnak kicserélni.

Ezen a héten, vagyis október 19. és 25. között az alábbi utcákban újítják meg a közvilágítást:  Andrássy út, Aradi u., Árpád sor, Bartók B. út, Bulcsú u., Corvin u., Csaba köz, Gábor köz, Haán Lajos u., Kinizsi u., Lencsési út, Mednyánszki u., Mokry u., Őszi u., Petőfi u., Szarvasi út, Széna u., Szent István tér, Telep u., Tünde u., Vasvári Pál u., Veres u., Vidovszky u., Vigasz u.

További programok »

FEL