Fókuszban a gyermekbiztonság

2018. július 24. 10:38 | behir

A megyei roma nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség roma származású általános iskolásoknak szervezett tábort Békés megyében. A programok között számos bűnmegelőzési és baleset-megelőzési foglalkozás szerepel.

Roma származású általános iskolásoknak szervezett tábort a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Gyulán, a Gellény birtokon az elmúlt évekhez hasonlóan két turnusban, július 23-a és augusztus 3-a között összesen 50 általános iskolás gyermekkel foglalkoznak a szakemberek.

A rendőrség munkatársai bűnmegelőzési és baleset-megelőzési témájú előadásokat, foglalkozásokat tartanak. A programban szerepel a nyár veszélyeiről, a fürdőzés szabályairól szóló előadás, a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályait ismertető foglalkozás, valamint az internet veszélyeivel kapcsolatos tájékoztató. Emellett a diákok megnézhetik, milyen eszközökkel, járművekkel, milyen egyenruhában dolgoznak a rendőrök és megtudhatják, mivel igazolja magát egy rendőr. A táborban ott van a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Mobil Bűnmegelőzési Centruma is, amelyben sokféle szórólapot, hasznos kiadványt találnak a táborozók. A Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai életvezetési és pályaválasztási tanácsadást tartanak, valamint a roma kultúráról, hagyományokról beszélnek a diákoknak.

A tábor célja, hogy a gyermekek hasznosan töltsék a szabadidejüket. Olyan ismeretekkel gazdagodjanak, amelyek segítségével elkerülhetik a közlekedési baleseteket, veszélyhelyzeteket, illetve megtanulják, mit tehetnek saját biztonságukért, diáktársaik biztonságáért.

 

Forrás: police.hu

További programok »

FEL