Tálcabetéteken érkeznek a rendőrség hasznos tippjei Békésben

2022. június 10. 16:23 | behir.hu

Újszerű formában juttat el bűnmegelőzési tanácsokat a Békés megyei rendőrség az idősekhez. A hasznos információk az ebéddel együtt érkeznek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2021-ben „Tálcán kínáljuk a biztonságot” címmel indított újszerű bűnmegelőzési programot. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával megvalósult kezdeményezésnek köszönhetően Békés megyei általános iskolák és középiskolák diákjai kaptak tálcabetéteken hasznos bűnmegelőzési tanácsokat.

Az intézményekben ebédelő gyermekek, fiatalok 16 különböző témájú kiadvánnyal találkozhattak és játékban is részt vehettek. Ez a program a tanács támogatásának köszönhetően folytatódik 2022-ben is, de ezúttal az idősek számára készültek színes, informatív tálcabetétek. Az otthonokban, klubokban étkező, illetve a segítők által házhoz vitt ebédjüket otthon elfogyasztó idősek hasznos tanácsokat kapnak az őket leginkább érintő bűncselekményekről és azok megelőzési lehetőségeiről. A tájékoztatók témái között szerepelnek a trükkös és besurranásos lopások, az internethasználat, az internetes vásárlás veszélyei, illetve a lakásbetörések is.

A különböző tálcabetétekből Békés megyében 2022 májusa és augusztusa között összesen több mint 200 ezer darabot osztanak ki a rendőrök, a rendőrkapitányságokkal együttműködő polgárőr szervezetek tagjai és a programban résztvevő szociális intézmények, szervezetek munkatársai. A tálcabetétekre nyomtatott QR-kód segítségével, illetve a www.talcan.hu oldalon az idősek egy játékhoz is csatlakozhatnak. A nyertesek egy Békés megyei wellness szállodában részt vehetnek egy pihenéssel egybekötött kortárs segítő képzésen. Az ott szerzett ismereteiket átadhatják rokonaiknak, ismerőseiknek azért, hogy ők is fel tudják ismerni a veszélyhelyzeteket, kisebb eséllyel váljanak bűncselekmény áldozatává és mindent meg tudjanak tenni saját maguk és családjuk biztonságáért.

További programok »

Kék hírek

Terhes élettársát verte meg a nyílt utcán a gyulai férfi

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában elzárás büntetés kiszabására tett indítványt egy 37 éves büntetett előéletű gyulai férfival szemben, aki a terhes élettársát bántalmazta. 
2023. március 20. 17:15
FEL