Összefogás a gyermekek biztonságáért

2017. augusztus 7. 18:30 | Mikóczy Erika

Roma származású általános iskolásoknak szervezett tábort a megyei nemzetiségi önkormányzat és a rendőrség Békés megyében.

Bűnmegelőzési és közlekedési ismereteket igyekeznek átadni a rendőrök abban az ifjúságvédelmi táborban, amelyet roma származású általános iskolásoknak szervezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság és a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat. Az elmúlt évekhez hasonlóan két turnusban összesen 56 gyermekkel foglalkoznak a szakemberek 2017. augusztus 7-e és 17-e között Doboz - Szanazugban.

A rendőrség munkatársai bűnmegelőzési és baleset-megelőzési témájú előadásokat, foglalkozásokat tartanak. A táborba érkezőket Telekné Furák Mónika r. alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának vezetője köszöntötte, ezután szó esett a gyalogos és a kerékpáros közlekedés, illetve a fürdőzés szabályairól. A tábor témái között szerepel a szabadidő hasznos eltöltése, az internethasználat és annak veszélyei, valamint a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok fogyasztásának kockázatai is. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei bemutatják szolgálati járműveiket, felszerelésüket és válaszolnak a diákoknak a rendőrség munkájával kapcsolatos kérdéseikre. A Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat munkatársai életvezetési és pályaválasztási tanácsadást tartanak, valamint a roma kultúráról, hagyományokról beszélnek a diákoknak.

A tábor célja, hogy az iskolások olyan ismereteket szerezzenek, amelyek segítségével elkerülhetik, felismerhetik a veszélyhelyzeteket, illetve tudnak tenni a saját és társaik biztonságáért.

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

FEL