Fokozott higiéniai intézkedések az iskolákban

2020. március 12. 09:34 | Sipos Gábor

Az operatív törzs ajánlása alapján rendkívüli intézkedéseket rendelt el Magyarország kormánya. Az egyetemeken távoktatásban folytatódik a tanítás, viszont az előzetes hírekkel ellentétben nem rendeltek el tanszünetet az általános- és a középiskolákban. Ezekben az intézményekben az ajánlások szerint fokozott higiéniai intézkedéseket vezetnek be.

Az irányelvek szerint a békéscsabai általános és középiskolákban is a normál oktatási rendet követik egyelőre. A Szeberényi Gusztáv Adolf evangélikus gimnáziumban és általános iskolában is komolyan veszik a figyelmeztetéseket. Az iskola egész területére kihelyeztek fertőtlenítő gélt tartalmazó adagolókat. A technikai személyzet és a pedagógusok speciális oktatáson vettek részt. A diákok a tanórákon sajátították el a higiénés teendőket, például a helyes kézmosás technikáját – mondta el kérdésünkre az intézmény igazgatóhelyettese

 – A gyerekek számára oktatást tartottunk. Levetítettük azokat a filmeket, videókat, amelyekben a helyes kézmosásról és a higiénia betartásáról minden szükséges információt megszerezhetnek. Erről szóló plakátokat is minden tagintézményünkbe kihelyeztünk – hangsúlyozta Juhász Ágnes.

 

 

Az intézményben az eddigiekhez képest még körültekintőbben végzik a fertőtlenítést, különös tekintettel a kilincsekre, korlátokra és a padokra. A rendszeres és helyes kézmosás, kézfertőtlenítés az alapja lehet a járványszerű megbetegedések visszaszorításának. Ezt tudatosították a tanulókkal is.

 – A fertőzésnek szerintem a legjobb megelőzése, hogy rendszeresen fertőtlenítsük a kezünket és figyeljünk a higiéniára. Nem fogunk kezet és nem érünk a szánkhoz, szemünkhöz piszkos kézzel, használjuk a kézfertőtlenítőket, amiket kiraktak az iskolában – adott megfontolt választ Borszéki Dániel kilencedikes diák arra a kérdésre, hogy szerinte mi a megelőzés legfontosabb teendője.

Orodán Kornél hatodikos tanuló szerint is a sokszori kézmosás és fertőtlenítés a legfontosabb.

 – Ha köhögünk, akkor például zsebkendőbe vagy a pulóverünkbe, és ne a kezünkbe tegyük – tette hozzá

 – Szerintem legjobb megelőzés a rendszeres kézmosás szappannal, és nem ajánlatos törölközőbe törölni a kezünket, hanem inkább papírtörlőbe – mondta Varga Bíborka, aki szintén az iskola hatodikos diákja.

A kézfertőtlenítő gél adagolóit közvetlenül a bejárat mellett, az osztálytermekben és az ebédlő bejáratánál helyezték el a BEG-ben. A diákok használják ezeket és felelősen igyekeznek betartani a higiénés szabályokat.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Békéscsabán méltó módon emlékezhetünk június 4-én

Június 4-én a trianoni eseményekről, és annak következményeiről emlékezik meg Békéscsaba városa. Ezen a napon a Békéscsabai Médiacentrum a 7.Tv műsoraiban, a behir.hu portálon, illetve a Csabai Mérleg mellékletében is kiemelten foglalkozik a 100 évvel ezelőtt történtekkel.
14:27
FEL