Főként karambolok miatt volt szükség csütörtökön a békési tűzoltókra

2023. december 8. 11:09 | behir.hu

Békésen és Békéscsabán autók műszaki mentéséhez, Gerendáson egy lakóházban keletkezett tűz miatt vonultak ki a tűzoltók – utóbbi esetben egy ember életét vesztette.

Kerítésnek csapódott egy személyautó tegnap reggel Békésen, a Jégverem utcában. Az autójával egyedül közlekedő sofőr a balesetben nem sérült meg, a gépkocsijából ki tudott szállni. A helyi önkormányzati tűzoltók a járművet áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak – közölte pénteken a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Két személygépkocsi karambolozott tegnap reggel Békéscsabán, a Jókai utcában. A két autóval összesen hárman közlekedtek. A baleset során ketten könnyebben megsérültek, őket a mentőszolgálat további megfigyelésre kórházba szállította. A helyi hivatásos tűzoltók az autókat áramtalanították és átvizsgálták, majd a helyszínt átadták a rendőrség munkatársainak.

Tegnap kora délután érkezett a bejelentés a katasztrófavédelem ügyeletére, amely szerint Gerendáson egy holttestet és egy kialudt tűz nyomait találták meg. A Jókai utcában, egy nyolcvan négyzetméteres parasztház tíz négyzetméteres nyári konyhájában volt tűz. Egy hűtőszekrény, egy konyhaszekrény, egy sparhelt és ezek környezete égett. Az épületben egy idős nő vesztette életét. A tűzoltók hőkamerával átvizsgálták az épületet, tűzoltói beavatkozásra már nem volt szükség. A tűz keletkezési okát tűzvizsgálati eljárás során tárják fel.

További programok »

FEL