Fogyasztóvédelmi információkkal segít a Civil Szervezetek Szövetsége

2021. augusztus 25. 13:00 | Behir.hu

Fogyasztóvédelmi tanácsokkal, információkkal, előadásokkal segíti tagszervezeteit és tagjait a Civil Szervezetek Szövetsége. Az eseménysor nyitórendezvénye szerdán délelőtt zajlott Békéscsabán, a Kornélia Étteremben.

A program megvalósítását az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatta, a tervezetet megközelítőleg egymillió forintos költségvetéssel hívták életre. A legfőbb cél az, hogy a résztvevők jobban, alaposabban megismerjék fogyasztói jogaikat, bővítsék ezirányú ismereteiket. Közvetlen célcsoportként a nyugdíjas korosztály említhető.

Seres Gézáné, a Békéscsabai Nyugdíjas Pedagógus Klub vezetőségi tagja kifejezte, hogy egyrészt szeret tájékozott lenni, másrészt pedig. a szövetség tagszervezeteként előszeretettel vesznek részt az általuk szervezett eseményeken. Elmondta, leginkább a minőséggel kapcsolatos dolgok érdeklik.

– Mostanában számos kutatás folyik például az élelmiszerek minőségével kapcsolatban, ezzel összefüggésben szeretnék minél több információt gyűjteni, hogy tájékoztatni tudjam a tagjainkat – mondta.

Gólya Pál elnök azt emelte ki, hogy a Civil Szervezetek Szövetségének alapító okiratában, az irányelveik között kiemelt célként szerepel a fogyasztóvédelemmel való foglalatosság. Eddig erre nem volt túl sok lehetőségük, de most ez a pályázati támogatás lehetővé tette, hogy ilyen irányú rendezvényt valósítsanak meg. Hangsúlyozta, ő maga is kíváncsian várja, hogy az általuk felkért előadók milyen konkrét információkkal, érdekességekkel, tudnivalókkal bővítik majd az itt jelenlévő, mintegy 50 résztvevő ismereteit.

A nyitóeseményen dr. Pethő Hajnalka Katalin osztályvezető, a Békés Megyei Kormányhivatal munkatársa és dr. Varga Imre László, a Magyar Nemzeti Bank helyi irodájának munkatársa tartott előadást.

További programok »

FEL