Fogathajtó versennyel ünnepelték az új hagyományőrző központ átadását Kondoroson

2021. október 11. 14:26 | Vári Bianka

Szombaton hivatalosan is átadták az új, Kulturális Hagyományőrző Központot Kondoroson. A Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület ennek apropóján fogathajtó versenyt is rendezett, amelyen 30 fogat mérte össze tudását.

A Széchenyi István Lótenyésztési Egyesület által szervezett fogathajtó verseny alkalmával, a nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a „Turizmusfejlesztés Békésszentandrás, Kondoros és Csabacsűd településeken című” projekt részeként megépített Kulturális Hagyományőrző Központot Kondoroson. Az átadáson Szegedi Balázs, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke köszöntötte a megjelenteket és megosztotta gondolatait, aki Herczeg Tamás országgyűlési képviselő képviseletében volt jelen a rendezvényen.

 

fotó: Szeretünk Kondoros

 

A közel bruttó 39 millió forint összegű beruházás eredményeként egy felülről fedett, de oldalról nyitott közösségi teret hoztak létre, mely megjelenésében egy nyitott csűrre emlékeztet - fogalmazott a település polgármestere közösségi oldalán. Ribárszki Péter hozzátette, hogy emellett két darab mobil szaniter konténerben, kulturált körülmények között kaptak helyet a férfi, a női és az akadálymentes illemhelyiségek, valamint az öltözők és tusolók is. A városvezető kiemelte, hogy olyan létesítmény kialakítására törekedtek, amely a Kondoros városába érkező látogatók, turisták igényeit ki tudja szolgálni, számukra megfelelő programlehetőségeket tud nyújtani. Az újonnan kialakított közösségi foglalkoztató tér a megrendezhető programok köreit szélesíti és bővíti.

 

fotó: Szeretünk Kondoros

 

– Magyarország egy lovas nemzet, de ahhoz, hogy ezt ne felejtsük el, és emlékezzünk rá, ahhoz elengedhetetlen, hogy legyenek olyan lovassportot szerető emberek, akik akár a fogathajtással, akár más lovasversenyeken keresztül megmutatják a tudást és megmutatják azt a hagyományt, ami évszázadok óta itt van a magyarságban. Ezen eszmeiségek jegyében rendezték meg a mai hangulatos lovas napot is, ahol több mint 30 fogat benevezésével, szabadidős póni kettes fogathajtásban, és szabadidős kettes fogathajtásban mérhették össze tudásukat a versenyzők - fogalmazott a városvezető.

Hozzátette, bízik benne, hogy a helyi vonzerőkre, értékekre épülő fejlesztés, kiváló közösségi színtérként szolgál majd mind a város lakói, mind pedig az idelátogató vendégek számára.

További programok »

FEL