Foci Eb: újabb francia hajrásiker

Bajban az oroszok.

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi játéknapján a házigazda franciák az utolsó percekben döntöttek Albánia ellen, az A-csoport másik meccsén Románia és Svájc elosztotta a pontokat. A szlovákok két nagyszerű góllal megverték Oroszországot, amely nehéz helyzetbe került a vereséggel. Szerdán angol-walesi és német-lengyel rangadót is rendeznek.

A keddi játéknap az Oroszország-Szlovákia meccsel indult. Északi szomszédaink két remekbe szabott góllal 2-0-ra is mentek, ebből pedig egyet sikerült megőrizni a meccs végéig, így jó esélyük nyílt a továbbjutás kiharcolására, míg a szbornaja két forduló egy ponttal áll. Az A-csport 2. fordulójának első meccsén a románok egy büntetőből szerzett góllal szereztek vezetést, majd volt egy kapufájuk is. A 2-0 elmaradt, jött viszont az egyenlítés, így a románok Albánia ellen harcolhatják ki a továbbjutást a záró körben. Az esti meccsen a házigazda franciák sokáig szenvedtek az albánokkal, a hajrá azonban megint jól sikerült: először a csereként beálló Griezmann, majd az első találkozón is gólt szerző Payet köszönt be, így a rendező már ott van a legjobb 16 között (2-0).

Szerdán 15 órától angol-walesi csatával kezdődik az Eb programja, amelyet utóbbi együttes kezd jobb helyzetből első fordulós sikerével. Egy biztos, parázs összecsapásra lehet számítani, ráadásul az angoloknak mindenképp nyerniük kell az oroszok elleni pontvesztés után. 18 órától két vesztes találkozik egymással, azonban az ukránok biztatóbb játékot nyújtottak a németek ellen, mint az észak-írek Lengyelországgal szemben, így mindenképpen a sárga-kékek az esélyesebbek. Este 21 órától a világbajnok németek és a Lewandowskival felálló lengyelek mérkőznek meg egymással. A két csapat a selejtezőben is összecsapott, mindkét esetben a hazai csapat nyert. Semleges pályán a németeknek jobbak az esélyeik, de a piros-fehérek is nagyon készülnek, hogy újra meglepjék riválisukat.

Megosztás:

Címke: ,