Foci Eb: tovább menetelnek-e a belgák?

2016. július 1. 15:19 | behir.hu

A franciaországi labdarúgó Eb-n a portugálok jutottak elsőként a legjobb négy közé. Péntek este az egy igazi csillaggal, Gareth Bale-lel felálló Wales vagy a magyarokat búcsúztató, aranygenerációjával érkező Belgium csap össze Lille-ben.

A negyeddöntők nyitánya egy nagyszerű félidőt, majd gyengébb folytatást hozott. A lengyelek és a portugálok sem hittek igazán magukban, hogy eldönthetik a továbbjutást, így maradtak a tizenegyesek. Az orosz rulettben végül a sors igazságtalansága, hogy az a Jakub Błaszczykowski hibázott, aki eddig kiváló játékkal segítette csapatát. A portugálok pedig úgy jutottak az elődöntőbe, hogy rendes játékidőben senkit sem tudtak megverni a tornán lejátszott öt meccsükön. Ha valamiért megérdemelték a továbbjutást, akkor az az, hogy fejben rendben voltak a büntetőpárbajban.

Az ellenfél a Wales-Belgium meccs győztese lesz. Este 21 órától Lille-ben Gareth Bale győzelemre vezetné a csapatként kiváló teljesítményt nyújtó szigetországiakat. A kérdés az, hogy sikerül-e megállítaniuk a mieink ellen bemelegedő belga támadógépezetet, ami két-három fokozattal feljebb kapcsolt. Ha ezt megtartják a vörös ördögök Eden Hazard vezetésével, akkor nem lehet kérdés, hogy ki lesz az elődöntős.
 

FEL