Foci Eb: ezúttal Anglia nyert a hosszabbításban

Az ukránok az első kiesők.

A labdarúgó Európa-bajnokság csütörtöki játéknapján az angolok hátrányból fordítottak, a győztes gólt pedig már a hosszabbításban szerezték. Megvan a kontinensviadal első kiesője, miután az ukránok másodszor is vereséget szenvedtek. A csoport másik meccsén a németek és a lengyelek nem bírtak egymással. Pénteken újra pályán lesznek az első meccsen remeklő olaszok és a címvédő spanyolok.

A csütörtöki első meccsen Wales folytatta az első meccsen nyújtott szervezett játékát, ráadásként Gareth Bale újra betalált szabadrúgásból, a kapus jókora segítségével. Félidőben kettőt cserélt az angol kapitány és ez volt a döntő húzás. A félidőben beálló Jamie Vardy az 55. percben egyenlített, majd a hosszabbítás pillanataiban Sturridge megszerezte a győztes gólt, így visszaszerezte csapatának az első meccsen elhullajtott két pontot (2-1).

A C-csoportban két vesztes találkozott: az első félidő felejthető futballt hozott az ukránok és az észak-írek csatáján. A nagy eső mellett keleti szomszédainkat érte az újabb kellemetlenség, mert az észak-írek a 49.percben egy pontrúgás után gólt szereztek. Az ukránok nem tudtak felpörögni, a hosszabbításban pedig selejtezős ellenfeleink eldöntötték a meccset (0-2). 

Az esti találkozón a németek és a lengyelek találkoztak. Az első játékrész itt sem volt izgalmas, azonban a második félidő kárpótolta a kitartó szurkolókat. A lengyelek őszintén játszottak, védekeztek, hajtottak és nagyobb helyzeteket dolgoztak ki, míg a világbajnok önmagához képest mérsékelt teljesítményt nyújtott, így maradt a gólnélküli döntetlen. Ezzel pedig eldőlt, megvan az első kieső, Ukrajna személyében.

Péntek délután a kiválóan rajtoló olaszok és a kaput eltaláló lövés nélkül ikszelő svédek csapnak össze. Antonio Conte együttese többet adott az első meccsen, mint amire akár saját drukkereik számítottak, de a belgák legyőzése után a svédek ellen is három pontra és a továbbjutás kiharcolására törhetnek Buffonék. 18 órától Csehország és Horvátország mérkőzése következik a D-csoportból. A „kockások” a bemutatkozáson legyűrték a törököket, annál pedig még képesek jobb játékra, miközben a cseheknek javítani kellene. Ebből pedig egy izgalmas összecsapás is kerekedhet! Este 21 órától a címvédő spanyolok a halvány török együttes ellen léphetnek a nyolcaddöntőbe, ha a papírforma nem borul fel.
 

Megosztás:

Címke: ,