Foci eb: Olasz siker a belgák ellen

A spanyolok 1-0-ra verték a cseheket.

A labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján a D-csoportban a spanyolok a hajrában szerzett góllal megverték a cseheket. Az E jelű kvartettben az írek és a svédek nem bírtak egymással, míg a rangadón az olaszok fegyelmezett játékkal 2-0-ra verték az egyik végső győzelemre is esélyes gárdát, Belgiumot.

A hétfői nap a címvédő bemutatkozásával kezdődött. A spanyolok az első félidőben halványabbak voltak, a cseh válogatott pedig masszívan védekezett. A második félidőben aktívabb spanyol gárda a hajrában, Piqué fejesével szerezte meg a győztes gólt.

Az E-csoport nyitányán az ír és a svéd gárda találkozott egymással. Az első félidőben az írek játszottak jobban, a vezetést azonban csak a második játékrész elején szerezték meg. Ezután erősítettek Ibrahimovicék: az északiak sztárjának egy alapvonalról belőtt labdáját egy védő fejelte a saját kapujába. A svédek kapura tartó lövés nélkül szereztek egy pontot (1-1).

A nap rangadóján az egyik esélyes, Belgium és a korábbi évekhez képest gyengébbnek tűnő Olaszország küzdött meg egymással. Az Eb-k történetének legidősebb kezdőjével felálló olaszok kiválóan szervezték meg a védekezésüket, majd az első nagy belga hibát ki is használták (0-1). A második félidőben mindent megpróbáltak a belgák, de nem használták ki a helyzeteket, a végén pedig Pelle büntetett, így némi meglepetésre magabiztos sikerrel rajtolt a négy évvel ezelőtti döntős.

D-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SPANYOLORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–0 (0–0)
Gólszerző: Piqué (87.)
E-CSOPORT, 1. FORDULÓ
ÍRORSZÁG–SVÉDORSZÁG 1–1 (0–0)
Gólszerző: Hoolahan (48.), ill. Clark (71. – öngól)
BELGIUM–OLASZORSZÁG 0–2 (0–1)
Gólszerző: Giaccherini (32.), Pelle (93.)
 

Megosztás:

Címke: ,