Foci Eb: Győztek a németek

Hétfőn belga-olasz rangadó.

A labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi játéknapja sem hozott gólgazdag összecsapásokat: a horvátok és a lengyelek egy-egy góllal, míg a németek kettővel bizonyultak jobbnak első ellenfeleiknél. Hétfőn bemutatkozik a legutóbbi két kontinensviadalt megnyerő spanyol válogatott, a nap rangadóján pedig a belgák és az olaszok csapnak össze.

A vasárnap délutáni összecsapáson a horvátok és a törökök mérkőztek meg egymással a D-csoportban. A kiegyenlített első félidőt és végül a mérkőzés egy klasszis zseniális megoldása döntötte el, Luka Modric szenzációs gólt szerzett, ami végül győzelmet ért (1-0). Lengyelország és Észak-Írország mérkőzésén mindkét nemzeti csapat első Európa-bajnoki győzelmére készült. A lengyelek végül szoros meccsen, de megérdemelten diadalmaskodtak 1-0-ra. Az esti összecsapáson a világbajnok németek 2-0-ra verték az ukránokat, akik az első félidőben jól játszottak, de pontot nem tudtak lopni az Eb egyik legnagyobb esélyesétől.

A D-csoport másik két együttese, a spanyol és a cseh válogatott is bemutatkozik a kontinensviadalon (15 óra). A címvédő nem hangolt a legjobban a tornára, de ennek a meccsnek ők lesznek az esélyesei. 18 órától az E-csoportban az írek és a svédek találkoznak, ahol talán Zlatan Ibrahimovic klasszisa döntheti el a párharcot. Az esti meccsen az egyik esélyes, Belgium és a legutóbbi döntős, Olaszország mérkőzik meg egymással, ez a találkozó lehet a legizgalmasabb a hétfői találkozók közül.

Megosztás:

Címke: ,