Flaszter maszterek: Evások az Andrássyn

2021. június 10. 17:17 | Such Tamás

Az evangélikus gimnázium művészeti hallgatói dokumentálták szerdán az Andrássy út történéseit. A 11-esek leginkább a színház és a nagy ABC előtt, kisebb csapatokban szóródtak szét.

Egyre nehezebb utcai fotókat készíteni manapság, mert a rögzítésükhöz nem egyszer szükséges az érintett hozzájárulása, mivel a beleegyezés nélküli kép akár jogsértő is lehet.

 

Prisztavok Tibor – Fotó: behir.hu/Such Tamás

Prisztavok Tibor – Fotó: behir.hu/Such Tamás

 

A "Mi a helyzet jogi fronton az utcai rajzolókkal?" kérdésemre Prisztavok Tibor művésztanár elmondja, a diákok leginkább hangulatokat, és nem annyira felismerhető mozdulatokat készítenek.

Egyébiránt az amerikai tárgyalásokon mindig rajzolnak, ugyanis több problémát is felvet a képalkotók jelenléte a tárgyalóteremben, mert a nyilvános szereplés az embereket általában feszélyezi vagy színjátékot vált ki belőlük.

Azt követően Rózsa Eszter, Dragujlov Lili, Ecker Evelin és Vass Ferenc alkotta ad hoc quartethez fordulok, akik elmondják, év közben mindig a műteremben, fix modellekkel dolgoznak. Most azonban teljesen más a helyzet, mert noha az utcán sokkal szabadabb a tér, az embereket nagyon nehéz megállítani, hogy modellt üljenek nekik. Általában azt hiszik, hogy a rajznak következménye lesz.

 

Az evangélikus gimnázium diákjai: Rózsa Eszter, Dragujlov Lili, Ecker Evelin és Vass Ferenc – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

FEL