Finom illatok és ízek várták a kilátogatókat a Csabai Szlovák Tájházban

2022. október 2. 15:18 | Csiffáry Zsuzsanna

Elkészült a Szlovák Tájház hátsó közösségi tere. Az ünnepélyes átadón egy ízig-vérig tót szakácskönyvet is bemutattak.

Töltött káposzta, disznótoros, kiszelyleves, haluskaleves, birkapörkölt, cigányka, csöröge fánk és tarkedli is fogadta a kilátogatókat a Csabai Szlovák Tájházban. A békéscsabai szlovák önkormányzat elnöke elmondta, hogy az apropót az adta hogy a hátsó tér megteljen élettel, illetve egy harminc, tradícionális ételekből álló tót szakácskönyvet mutassanak be az érdeklődő közönségnek. Kiszely András kiemelte: a könybemutatót színesítette az is, hogy több szlovák csoport is felsorakozott a bódésoron, ahol a szlovák ízekről nemcsak olvasni lehetett, hanem kóstolásra is lehetőség nyílt. 

– A Csabai Szlovák Önkormányzat idei egyik legnagyobb projektje volt a szakácskönyv létrehozása. Több mint harminc, csabai, ősi szlovák receptet válogattunk össze, ami természetesen magyarul és szlovákul egyaránt olvasható. A szakácskönyvből tizenhat ételt választottunk ki, ezeket el is készítik a résztvevők – fogalmazott az elnök. 

 

Galéria

További programok »

Itthon

Jutott és maradt is? - Így alakult az idei turizmus

Több vendég kevesebb vendégéjszakát töltött el októberben a kereskedelmi szálláshelyeken, ahol eltérően alakult a belföldi és külföldi forgalom. A belföldi vendégek száma ugyanis 17 százalékkal csökkent, miközben a külföldieké 27 százalékkal emelkedett. Széchenyi Pihenőkártyából az egy évvel korábbinál 28 százalékkal kevesebb árbevétel származott, miután 2,1 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok a szálláshelyeken – derül ki a KSH mai gyorsjelentéséből.
10:12
FEL