Salla Karhu: Jól érzem magam Békéscsabán

2022. március 26. 14:29 | Csiffáry Zsuzsanna

A Swietelsky-Békéscsaba Finnországból érkezett játékosa a Kollaborban mesélt a sport iránt érzett szenvedélyéről és az ötszörös bajnokcsapatban szerzett eddigi tapasztalatairól.

Pénteken este a Békéscsabai  Természettudományos Élményközpontban a Békéscsabai Finn-Magyar Baráti Kör szervezte meg azt a találkozót, amelyen Salla Karhu, a csabai klub történetének első finn játékosa volt a vendég. A fiatal sportoló mesélt eddigi tapasztalatiról és elhivatottságáról. Az eseményen a résztvevőket Szigeti Csaba, a békéscsabai polgármesteri hivatal oktatási, közművelődési és sport osztályának vezetője, illetve  a BRSE operatív igazgatója köszöntötte.

– A klub vezetése nemcsak profi játékosokat keres, hanem olyan személyiségeket igyekeznek a keret tagjai között tudni, akik illeszkednek a csapat irányvonalához – hangsúlyozta Borbola István

Békéscsabai Finn-Magyar Baráti Kör elnöke kiemelte, hogy érdemes tanulnunk a finnektől, mert több statisztikai adat szerint az egyik legboldogabb ország. 

Ritkán adatik meg, hogy egy békéscsabai klubban egy finn sportoló is játszik. Úgy gondoltuk, hogy nem lehet kihagyni ezt az alkalmat, és Salla Karhut meg kell hívnunk erre a beszélgetésre – fogalmazott Lupták Zoltán. 

 

Salla Karhu ütés közben (Fotó: Kuti István)

Salla Karhu ütés közben (Fotó: Kuti István)

 

Salla Karhu elmondta, hogy a szüleinek köszönheti röplabdás karrierjét, mert egészen kicsi korától kezdve ösztönözték arra, hogy számos sportágat kipróbáljon. Mint mondta: szépen fokozatosan alakult ki benne az az öröm, amit a sport tud okozni annak, aki műveli. A finn játékos - aki korábban csak egy szezont játszott külföldön, Franciaországban - hozzátette, hogy a békéscsabai csapat kedvesen fogadta őt. 

– Örülök, hogy Békéscsabán lehetek. Sok még az újdonság, még jobban meg kell ismernem a környezetet, de úgy érzem a csapat befogadott, és jól érzem magam itt – nyilatkozta Salla Karhu. 

Galéria

 

 

 

További programok »

Sport

Óriási bravúr! Az Előre NKSE idegenben győzte le az El-ben szereplő Siófokot

A 6. helyezett Siófok otthonában folytatta a női kézilabda NB I küzdelmeit a 12 fordulót követően utolsó előtti pozíciót elfoglaló Békéscsabai Előre NKSE kedden. A viharsarki együttes óriásit ment, hiszen a Mosonmagyaróvár ellen aratott siker után, immáron másodjára győzött le egy Európa-ligában szereplő együttest, ráadásul ez volt az első idegenbeli diadala ebben az első osztályú szezonban.
2023. január 31. 20:09
FEL