Figyelmetlen volt egy endrődi férfi, a kutyája megharapott egy 5 éves kislányt

2023. január 25. 17:48 | behir.hu

Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés kiszabására tett indítványt egy 44 éves büntetett előéletű gyomaendrődi férfi ellen, akinek a figyelmetlensége miatt kiszökött egy kutya az utcára és ott megharapott egy 5 éves kislányt.

A férfi 2022. augusztus 19-én az esti órákban érkezett meg gyomaendrődi lakóhelyére, leparkolt a közelben, a házhoz ment, és kilinccsel kinyitotta a csukott, de nem zárt kertkaput.

Ekkor a kertkapun át kiszökött az utcára az élettársa tulajdonát képező tigriscsíkos, ivartalanított, keverék fajtájú kutya és ott megharapta a szüleivel és két kiskorú testvérével kutyát sétáltató 5 éves kislányt. A kislány a kutyaharapás következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A kutyatámadásra azért került sor, mert a terhelt az állat más személyek irányába esetlegesen megnyilvánuló agresszív magatartásával, támadásával kapcsolatban a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, és nem kellő gondossággal, óvatossággal nyitotta ki az utcai kertkaput, annak ellenére, hogy az eb közvetlenül ezt megelőzően a kerítésnél, a kertkapu közelében ugatott.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Hódít a halk, sikkes, minőségi egyszerűség a divatban

A divat folyamatosan változik, szinte lehetetlen tartani a lépést ezen a területen. Több kutatómunka, tanulmány és beszélgetés juttatott el arra a gondolatra, hogy az öltözködésben a legfontosabb érték a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben nőtt a tudatos vásárlás: aki eddig akár 6-7 ruhadarabot is megvásárolt, az mára legfeljebb 3-4 jobb minőségű alapdarabot tart a szekrényben.
2024. február 25. 19:00
FEL