Fidesz: Stabil a város költségvetése

2019. szeptember 20. 16:46 | Kovács Dávid

A város költségvetése stabil, kiszámítható és a terveknek megfelelően alakul – fogalmazott a Fidesz-frakció vezetője a ciklus utolsó közgyűlését értékelő sajtótájékoztatón. A párt képviselői emellett értékelték az elmúlt öt év eredményeit és a testület munkáját.

Hanó Miklós rövid visszatekintésében hangsúlyozta: a frakciónak az volt a célja, hogy a város elvégezze a kötelező feladatait. Az alpolgármester szerint Békéscsaba 100 évente fejlődik annyit, mint mostanában.

- A tizenegy fős Fidesz-frakció a polgármesterrel közösen minden esztendőben megszavazta a város költségvetését, ezzel biztosítva Békéscsaba működését. Mindig arra törekedtünk, hogy elsősorban a város működjön, ellássa a kötelezően vállalt feladatait, tehát az intézményeket megfelelően működtesse, és ehhez forrást biztosítson. A város emellett erején felül vállal önként feladatokat, segíti a sportot és a kultúrát – fogalmazott Hanó Miklós.

Dr. Ferenczi Attila frakcióvezető szerint az első féléves számok alapján stabil a város költségvetése és az adóbevételek is emelkedhetnek majd a jövőben. Aláhúzta, az első félévben 224 millió forinttal több folyt be, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

- A város költségvetése stabil, kiszámítható és a terveknek megfelelően működik. Egyetlen áthúzódó bevétel van, itt a vagyoni bevételek időarányos teljesüléséről kell szót ejteni, hiszen ebben az esetben ingatlanértékesítésből próbálunk a költségvetéshez forrásokat teremteni – emelte ki dr. Ferenczi Attila.

A frakcióvezető megköszönte a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. munkáját, az ő tevékenységüknek is köszönhetően a város a Virágos Magyarország regionális versenyén a második helyezettnek járó Arany Rózsa díjat nyert.

Bíró Csaba hangsúlyozta, hogy elkészült a Szigligeti utcai óvoda tanmedencéje, amelyet októbertől vehetnek birtokba a gyerekek. Emellett örömmel fogadta azt a rendeletmódosítást, amellyel a gyermekélelmezési intézmény szakképesítés nélküli munkavállalóinak béremelését segítik.

- Plusz 8,5 millió forinttal egészült ki ez a forrás, ez azt jelenti, hogy hat hónapra tudunk ezeknek a munkavállalóknak pluszjövedelmet biztosítani. Nagyon fontos, hogy meg tudjuk tartani ezt a munkaerőt – hangsúlyozta Bíró Csaba.

A képviselők egyetértettek abban, hogy utak felújítására és építésére a közeljövőben is nagy szükség lenne, ennek érdekében folyamatosan tárgyalnak a kormánnyal.

 

További programok »

FEL