Fidesz: nagy lehetőségek előtt Békéscsaba

2016. február 27. 09:28 | Varga Diána

Az új költségvetéssel Békéscsaba fordulóponthoz ért, mivel a következő időszakban nagy lehetőségek nyílnak meg a város előtt – hangzott el a békéscsabai Fidesz-frakció közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján. A politikusok fő témája a 2016-os költségvetés elfogadása volt.

A frakció javaslatai domináltak a 2016-os költségvetés elkészítésekor – így értékeltek a fideszes önkormányzati képviselők alig egy nappal azután, hogy a közgyűlés elfogadta a város idei évi büdzséjét. Mint mondták, a kötelező feladatokra szánt kereten túl jelentős összegeket sikerült elkülöníteni sportra, kultúrára, utóbbira például 1 milliárd 900 ezer forint jut majd. 

– Úgy tűnik, hogy a bevételi források elegendőek lesznek majd arra, hogy ne csak a kötelező feladatokat lássuk el, hanem olyan további plusz szolgáltatásokat is nyújtsunk a város lakosságának, ami alapján talán nem fogják azt érezni a békéscsabaiak, hogy visszafejlődő város vagyunk, hanem azt érzik majd, hogy fejlődő város Békéscsaba – fogalmazott kérdésünkre Herczeg Tamás tanácsnok.

Működésre nem, de fejlesztésekre 450 millió forintos hitelt vesz fel a város. Hanó Miklós kiemelte: jelentős összegeket szán az önkormányzat útfejlesztésre, a földes utcák leburkolására, a járdaprogramra. Ugyanakkor hozzátette, kommunális célok megvalósítására és az önkormányzati cégek támogatására is jut majd pénz.

Szinte nincs olyan pontja a városnak, amit ne fejlesztett volna az önkormányzat az elmúlt években – fogalmazott Opauszki Zoltán. A fejlesztési tanácsadó hozzátette: újabb lendületet biztosíthatnak a Terület és Településfejlesztési Operatív Program pályázatai, a Modern Városok program, és az a mintegy 748 millió forint, amit a város felújításokra szán.

A februári soros közgyűlés legfontosabb pillanatairól ide kattintva olvashatnak!

 

FEL