Fiatalok mérték össze tudásukat az ifjúsági érdekképviselet témakörében

2018. április 13. 15:55 | Szendi Rita

Ötállomásos programsorozat szervezett a Jeune Courage Érdekképviseleti Szervezet Békés megyében. Az utolsó állomás a békéscsabai Gál Ferenc Főiskola volt, ahol a résztvevő diákok egy játékos vetélkedőn vehettek részt.

A Jeune Courage Szervezet egy olyan közösség, amely az ifjúsági érdekérvényesítésért felelős. Az általuk szervezett programsorozat célja az volt, hogy felkutassák a diákok szükségleteit és megtudják, hogy mennyire ismerik a saját jogaikat.

– Sok esetben, amikor járjuk a településeket, akkor azt tapasztaljuk, hogy sajnos az, hogy az érdekképviselet az vagy alapvetően politikai dimenziót jelent a fiataloknak, vagy pedig nincs ismeretük róla, holott ez egy teljesen hétköznapi dolog. Annyit jelent, hogy ha egy közösség, a kortársaim érdekeit szeretném képviselni, akkor tisztában kell lennem azzal, hogy ők mire vágynak – mondta el a Jeune Courage alapítótagja, Fazekas Anna.

A programsorozat lezárásaként a tanulók egyik feladata az volt, hogy csoportban tervezzenek egy olyan közösségi teret, ahol szívesen dolgoznának vagy töltenék a szabadidejüket.

Az egész napos program során négy település: Békéscsaba, Kondoros, Szeghalom és Végegyháza fiataljai mérték össze felkészültségüket az ifjúsági érdekképviselethez kapcsolódóan.

További programok »

FEL