Fiatalok közéleti szerepvállalását kutatta egy most lezárt projekt

2019. november 26. 18:19 | Gyemendi Réka

Kedden rendezték meg annak a projektnek a zárókonferenciáját, melynek célja a fiatalok közéleti szerepvállalásának elősegítése volt. Az eseményen a programban résztvevő kulturális intézmények és civil szervezetek együttműködésének eredményeit mutatták be.

Elsőként Herczeg Tamás köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte, hogy a projekt elsősorban nem a fiatalokra, hanem a velük foglalkozó szakemberekre koncentrált.

 

Varga Tamás alpolgármester, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, valamint Békéscsaba önkormányzata nevében köszöntötte a megjelenteket.

– Folyamatosan figyelemmel követtük ennek a projektnek az egyes állomásait, és örömmel tapasztaltuk, hogy a transznacionális hozadékán és a kapcsolatépítésen túl a békéscsabai ifjúsági szakma is profitál ennek a bő másfél éves munkának az eredményéből – mondta el az alpolgármester.

Varga Tamás kiemelte: reméli, hogy a 2020-ban formálódó új ifjúsági városi koncepció is előremutató cselekvési tervet tud készíteni a kutatás eredményeiből.

Végül Szente R. Katalin mutatta be a projektet az érdeklődőknek. A pályázat szakmai vezetője kiemelte, hogy több határon túli partnerszervezettel is együttműködtek.

– Az elmúlt időszakban lezajlott egy kutatás a Nemzetstratégiai Kutatóintézet munkatársainak közreműködésével, továbbá a partnerszervezetek képviselőivel és különböző szakemberekkel. Találkoztunk 12 műhelymunka, 8 tanulmányút, két tréning és ezen kívül még egy konferencia alkalmával Magyarország különböző helyszínein – ismertette a részleteket a szakmai vezető.

A pályázatban elvégzett kutatás eredményeit a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Munkatársai mutatták be az érdeklődőknek.

További programok »

FEL