Feszülten figyeltük a fenyőfa felállítását

Áll már Békéscsaba főterén az a fenyő, amely a város karácsonyfája lesz. A díszítés szerdán kerül fel, december 2-án, advent első vasárnapján pedig megkezdődnek a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő rendezvények is.

 

 

Daruval emelték fel a hatalmas lucfenyőt, hogy felállíthassák a Szent István téren kialakított talpazatba, ehhez azonban még a fa törzsét is meg kellett faragni.

Az egész művelet nagyjából fél óráig tartott. Az alábbi videón végig is nézheti, hogyan zajlott a folyamat.

 

Érkezik a város karácsonyfája

Közzétette: Behir.hu – 2018. november 26., hétfő

 

A fenyő, amely mostantól egészen január elejéig a főtér dísze lesz, idén is Békéscsabáról származik. A 10 mázsa körüli, több mint 8 méter magas fát egy Aulich utcai lakos ajánlotta fel – tudtuk meg Szántó Zsolttól, a polgármesteri kabinetiroda vezetőjétől.

Ilyen gesztust minden évben többen is tesznek a város felé. Ez tavaly jól is jött, amikor másikat kellett hozni, mert az első – felállítás közben – váratlanul kettétört.

Az idei fenyőre szerdán kerülnek majd fel a díszek, december 2-án, advent első vasárnapján pedig, a délután négy órakor kezdődő, „Békés csabai gyertyagyújtás” elnevezésű rendezvényen ünnepélyesen is elindulnak a karácsonyi ünnepkörhöz kötődő önkormányzati rendezvények. Az ünnepek elmúltával a faanyagot szociális tüzelőként juttatják majd el rászoruló családokhoz.

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,