Fészekrakó fórum volt a Csabagyöngyében

2016. szeptember 9. 15:28 | Horváth Szabolcs

Fészek rakó fórumot szervezett a Polgárok Békéscsabáért Egyesület a Csabagyöngyében. Fűrész Tünde miniszteri biztos a bölcsődei rendszer átalakításáról, a család támogatási rendszerről és a CSOK-ról, az abban rejlő lehetőségekről beszélt.

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény igénylésének mértéke országszerte változó képet mutat. Több olyan település is van, ahol a bankok nem tájékoztatják kellő képen a lakosságot. Ezért kell, akár személyesen tájékoztatni az érdeklődőket kormányzati oldalról arról, hogy mekkora lehetőség ez egy-egy család számára- mondta Fűrész Tünde.

- Itt egy elég nagy összegű támogatásról van szó, egy vissza nem térítendő állami támogatásról. Nyilván vannak feltételek amiknek meg kell felelni. Én azt gondolom, hogy folyamatosan pont az ilyen fórumokon elhangzottak alapján a kormányzat törekszik arra, hogy minél egyszerűbb körülmények között tudják ezt igénybe venni a családok- mondta Fűrész Tünde, bölcsődei rendszer átalakításával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos

A családpolitikában számos olyan intézkedés történt, ami javította a családok helyzetét. A jövőben bővül a családok támogatási köre, hiszen ők jelentik a magyar nemzet alapját- tette hozzá a miniszteri biztos. A kormányzat átalakítja a bölcsődei rendszert. 60 ezerre emelkedik a férőhelyek száma, egyszerűsödik az intézmény létesítés eljárás rendje és többféle bölcsőde típus lesz- fogalmazott Herczeg Tamás.

- Munkahelyi bölcsőde, mini bölcsőde, otthoni és klasszikus bölcsődei ellátás ez az egyik dolog. A másik pedig a kormányzat terve szerint a bölcsődei, gondozóknak, pedagógusoknak a bölcsődék munkatársainak a bérnövekedésére is számítani lehet- nyilatkozta Herczeg Tamás a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgató helyettese. 

Ez komfortosabbá teheti a gyermekvállalók életét. Így a szülők már a gyermek három éves kora előtt munkába állhatnak.  

 

FEL