Festői környezetben rendeztek futóversenyt, Szabadkígyóson - Videóval

2017. augusztus 13. 16:06 | Szendi Rita

Profik és hobbi futók is indultak azon a versenyen, amelyet a szabadkígyósi kastélyparkban rendeztek meg vasárnap. A kor nem számított, hiszen a legidősebb versenyző 79 éves volt. A hűvös idő sem volt akadály a versenyzők számára, sőt, többen kifejezetten örültek neki.

Festői környezetben rendezték meg a 3. Kígyósi Kastélyfutást a  Szabadkígyósi Wenckheim Kastélyparkban. A nevezők a közel 6, 11 és 21 kilométeres táv közül választhattak. A körpályát a park területén alakították ki, változatos terepen, nagyrészt földúton, kisebb emelkedőkkel, lejtőkkel.

– Most voltam itt először, nem tudtam, hogy milyen a pálya, de remekül ki volt táblázva az, hogy merre kell futni – mesélte az egyik futó, Paulo Viktor.

Minden korosztályt megmozgatott a futóverseny. Egy Nógrád megyéből érkezett versenyző 79 évesen állt rajzhoz, méghozzá a 11,35 kilométeres távon.

– 150, 200 sőt egyhuzamban 250 kilométert is legyalogoltam már. Mikor már bejártam szép hazám összes hegyét, akkor valaki szólt, hogy próbáljam ki a futást, utcai futóversenyen. Nem sokat kérettem magam, gondoltam kipróbálom, milyen. Most már csak ezzel foglalkozom beszélt a kezdetekről és futás iránti szenvedélyéről Lencsés Éva.

A szombat éjszakai esőzések miatt többen hamarabb kilátogattak a helyszínre, hogy előzetesen felmérjék a terepet és azt, lehet-e majd itt futni. A verseny nem maradt el az időjárási körülmények miatt, többen azt mondták, még örülnek is annak, hogy nem hőségben kell futniuk.

 

További programok »

FEL