Festői környezetben rendeztek futóversenyt, Szabadkígyóson - Videóval

2017. augusztus 13. 16:06 | Szendi Rita

Profik és hobbi futók is indultak azon a versenyen, amelyet a szabadkígyósi kastélyparkban rendeztek meg vasárnap. A kor nem számított, hiszen a legidősebb versenyző 79 éves volt. A hűvös idő sem volt akadály a versenyzők számára, sőt, többen kifejezetten örültek neki.

Festői környezetben rendezték meg a 3. Kígyósi Kastélyfutást a  Szabadkígyósi Wenckheim Kastélyparkban. A nevezők a közel 6, 11 és 21 kilométeres táv közül választhattak. A körpályát a park területén alakították ki, változatos terepen, nagyrészt földúton, kisebb emelkedőkkel, lejtőkkel.

– Most voltam itt először, nem tudtam, hogy milyen a pálya, de remekül ki volt táblázva az, hogy merre kell futni – mesélte az egyik futó, Paulo Viktor.

Minden korosztályt megmozgatott a futóverseny. Egy Nógrád megyéből érkezett versenyző 79 évesen állt rajzhoz, méghozzá a 11,35 kilométeres távon.

– 150, 200 sőt egyhuzamban 250 kilométert is legyalogoltam már. Mikor már bejártam szép hazám összes hegyét, akkor valaki szólt, hogy próbáljam ki a futást, utcai futóversenyen. Nem sokat kérettem magam, gondoltam kipróbálom, milyen. Most már csak ezzel foglalkozom beszélt a kezdetekről és futás iránti szenvedélyéről Lencsés Éva.

A szombat éjszakai esőzések miatt többen hamarabb kilátogattak a helyszínre, hogy előzetesen felmérjék a terepet és azt, lehet-e majd itt futni. A verseny nem maradt el az időjárási körülmények miatt, többen azt mondták, még örülnek is annak, hogy nem hőségben kell futniuk.

 

További programok »

Itthon

Hatvanezer Fa Egyesület: Segíteni szeretnénk a természetet

A 60 ezer fa Békéscsabán kezdeményezés, majd az ebből kinövő Hatvanezer Fa Egyesület igen mozgalmas hónapokat tudhat maga mögött. Ami egy külső szemlélő számára először még szinte lehetetlennek tűnt, az mára valóság, sőt, túl is szárnyalták az eredeti elképzeléseiket. Az elmúlt évről és a jövőbeli tervekről elsőként Ulbert Zoltánnal, az egyesület elnökével, majd Poliák Pál alelnökkel beszélgetett a 7.Tv Aktuális című műsorában Kugyelka-Zámbori Eszter műsorvezető.
2020. szeptember 24. 16:34
FEL