Fenntartható Barbie-k - újrahasznosított műanyagból készítik a népszerű babákat

2021. június 13. 06:03 | behir

A Barbie Loves The Ocean nyári kollekcióhoz a babákat gyártó Mattel egy műanyaghulladék újrahasznosításával foglalkozó céggel fogott össze. Olyan műanyagból készültek a legújabb Barbie babák, amely egyébként hulladékként végezte volna az óceánban.

A "Barbie Loves The Ocean" (Barbie szereti az óceánt) nyári kollekcióhoz a Mattel egy műanyaghulladék újrahasznosításával foglalkozó céggel fogott össze, az alapanyagot pedig Mexikó Baja-félszigetéről szerzik be, hogy csökkentsék ott a műanyagszennyezést.
 

Az új kollekció három különböző kinézetű Barbie babával érkezik, és különböző játékokat is lehet vásárolni hozzájuk, például napernyőt és napozóágyat, röplabdapályát és piknikkészletet, vagy strandbüfét. A babák egyenként 10 dollárba, vagyis kb. 2800 forintba kerülnek, ugyanennyit kell fizetni a röplabdapályás kiegészítőért, a strandbüfé kiegészítő ára pedig 20 dollár, vagyis kb. 5600 forint.

Emellett pedig a Mattel a Barbie YouTube-on futó vlogsorozatának részeként olyan videót is közzétesz, amelyben "Barbie megmutatja, hogyan védhetjük meg mindannyian a bolygót".
 

A játékgyártó cég egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a fenntarthatóságra. Azt ígérik, hogy 2030-ig valamennyi termékükben és csomagolásában 100 százalékban újrahasznosított, újrahasznosítható vagy bioalapú műanyagot használnak majd. Májusban elindították a Mattel Playback nevű programot, amely arra ösztönzi a vásárlókat, hogy régi Mattel-játékaikat küldjék vissza a gyártónak, hogy azokat újra felhasználhassák a jövőbeli játékokhoz.

A fenntarthatóságért tett erőfeszítéseink jelentik a Barbie társadalmi küldetésének következő lépését. Ahhoz, hogy valóban megmutassuk a következő generációnak, hogy bármilyenek lehetnek, nekünk meg kell tennünk a magunk részét a Föld védelméért, a környezeti hatások csökkentéséért és a fenntartható mindennapi magatartás népszerűsítéséért - mondta Lisa McKnight, a Mattel alelnöke.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu, CNN

További programok »

FEL