Fennállásának 45. évfordulóját ünnepelte a Békéscsabai Nyugdíjas Pedagógus Klub

2023. október 11. 07:25 | Kovács Andrea

A Békéscsabai Nyugdíjas Pedagógus Klub megalakulásának 45. évfordulóját ünnepelték kedden a Szlovák Kultúra Házában. A jubileumi eseményen az általános iskolások zenés műsorral köszöntötték a pedagógusokat, akik külön ünnepelték legidősebb alapító tagjukat, Salamon Györgynét.

A Békéscsabai Nyudíjas Pedagógus Klub 45 éves jubileumi ünnepségén a békéscsabai Kazinczy Ferenc Általános Iskola diákjai műsorral kedveskedtek, majd a klub jelenlegi vezetője, Krajcsovics Mihályné idézte fel az elmúlt évek legfontosabb eseményeit.

 

 

– Klubunkat 1978-ban Pluhár Erzsébet alapította meg azzal a szándékkal, hogy a pedagógusok nyugdíjba vonulásuk után is megtarthassák a közösséggel való kapcsolatukat. A legtöbben aktív éveik után egyedül maradtak, hiányzott számukra az összetartozás érzése, a gyerekek, a megszokott kulturális, egészségvédő események. Az aktív és jó szervezőkészséggel rendelkező tanárnő összefogta a nyugdíjas pedagógusokat és haláláig, 2002-ig vezette a csapatunkat – emlékezett vissza köszöntőjében a klub jelenlegi elnöke. 

 

 

Krajcsovics Mihályné elmondta, hogy most 52 tagjuk van és azt ünneplik, hogy 45 éve vannak együtt, egy közösségben. Kiemelte: az alapítók közül már csak egyetlen olyan ember él, aki még mindig tag, ő a 88 éves Salamon Györgyné tanárnő, akit külön köszöntöttek a rendezvényen.

Elhangzott, hogy a 2000-es évek eleje óta a klub székhelye a Szlovák Kultúra Házában van, ahol azóta egy nagyon jó környezetben találkozhatnak és változatos kiállításokat szervezhetnek. 

További programok »

Itthon

Szarvas Város Napja – 302. születésnapját ünnepli a település

Kedden ünnepelték Szarvason a város újratelepítésének 302., és várossá nyilvánításának 58. évfordulóját. A napot a település három fontos helyszínén kezdték, az Erzsébet ligetben felavatták Sisi szobrát, majd a Letelepedési Emlékkövet koszorúzták meg az Ótemlomnál, ezt követően pedig zászlókat avattak a Történelmi Országközépnél.
2024. július 23. 16:39
FEL