Augusztus elejére elkészül a pósteleki pumpapálya

2021. július 20. 11:04 | Erdei-Kovács Zsolt

Két úgynevezett pumpapálya épül Pósteleken, az autósmozi területének szomszédságában. A 10 millió forint értékű beruházás félbehagyottnak tűnik, ám a látszat ezúttal csal, a projekt készültségi foka 80 százalék feletti, a megvalósítás immár a célegyenesben van.

A területen két pályát alakítottak ki, a kisebb mintegy 200, a nagyobb pedig megközelítőleg 560 négyzetméteres. A tervezést és a kivitelezést, vagyis a fővállalkozói státuszt egy békéscsabai cég nyerte el. Borbola Csaba, a Forgút Bt. ügyvezetője elmondta, ez a tervezet egy komplex projekt, a Modern Városok Programból finanszírozták, a végső átadási határidő több más elemmel együtt augusztus elejére tehető.

A pályákat az eredményes műszaki átadási-átvételi eljárást követően vehetik majd birtokba a kalandkereső bringások. Mint megtudtuk, jelenleg a beruházás több 80 százaléka kész van. A gaz kiirtása, a terület teljes rendbetétele, a pályák oldalának füvesítése még nem történt meg, illetve utcabútorokat, vagyis padokat helyeznek majd ki.

 

Kerékpáros pihenő, majdani szervizpont

 

A pumpapálya mellett lesz napelemes kerékpáros pihenő, kerékpár-támaszok és kerékpáros-szervizpont is. Az utóbbiból a póstelekihez hasonlóan készül egy-egy Gerlán és Szabadkígyóson is.

Megkeresésünkre Szabó Balázs, a békéscsabai polgármesteri hivatal beruházási csoportjának vezetője elmondta, hogy a pumpapályát már egészen kis kortól lehet majd használni és arra is megfelelő, hogy az egyszeri bringás rutint szerezzen az extrém útviszonyok közt való tekerésről. A hétköznapi használat mellett sportbemutatókat, versenyeket is lehet majd itt rendezni – tette hozzá a szakember.

 

Galéria

További programok »

FEL