Felújították a Petőfi utcai iskola udvarát

2016. május 30. 09:55 | Fekete Kata

A békéscsabai Petőfi Sándor Általános Iskola udvari eszközeit, játszótéri elemeit újították fel közös erővel a Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központjának munkatársai és az Előre NKSE csapata a Törődés Napja önkéntes akció keretében. 

- A Petőfi Utcai Általános Iskolát már korábban is támogattuk a MUS-E multikulturális művészeti program keretében, így a Bankműveleti Központban nem is volt kérdéses, hogy most tavasszal az intézmény megújításán munkálkodjunk kollégáimmal. A Törődés Napja akció keretein belül szerettünk volna még több örömet szerezni az idejáró tanulóknak - mondta Lasetzky Frigyes. A pénzintézet operáció és minőség vezetője, a békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője hozzátette. tíz éve, amióta a Bankműveleti Központ Békéscsabán van, szoros kapcsolatot ápolnak az Előre női kézilabda-csapattal is. Most is közösen dolgoztal az udvari eszközök, játszótéri elemek, kerékpártárolók, kerítések és padok felújításán az önkéntes akció során.

A Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központja immár tíz éve aktív támogatója a helyi sport-, kulturális, oktatási és civil programoknak. Ennek részeként 2013-ban indult a Budapest Bank Békéscsabáért Program, amelynek célja, hogy minél több értékes helyi kezdeményezés megvalósításához járuljon hozzá. Az eddigi öt kiírás során 66 nyertes szervezet részesült  összesen 26 millió forint támogatásban. A 2016. tavaszi ciklusban a civilek a fiatalok szakmai orientációját és álláskeresését segítő programokkal, valamint a közösségépítést szolgáló kezdeményezésekkel pályázhattak. A pályázat nyerteseinek rendezett díjátadóra június 8-án kerül sor.

 

További programok »

FEL