Felújították a gyulai sporttelep nagy műfüves focipályáját

2024. március 17. 17:27 | behir.hu

Átadták a felújított Vasvári Péter műfüves labdarúgópályát szombaton az Id. Christián László Városi Sporttelepen Gyulán. A beruházáshoz a Magyar Labdarúgó-szövetségtől nyert a város pályázati támogatást.

A megjelenteket Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó-szövetség szóvivője köszöntötte. Mint mondta, évekkel ezelőtt tűzték ki célul, hogy új pályákat építenek, és felújítják a meglévőket, ehhez pedig elengedhetetlen a kormány segítsége, valamint az, hogy a települések vezetői éljenek a lehetőségekkel.

Kiemelte, a gyulai pálya a jövő nemzedékének újult meg, és reméli, hogy az azt használó gyerekek később a gyulai felnőttcsapatban vagy akár a nemzeti válogatottakban is szerepet kaphatnak.

Kónya István alpolgármester beszédében elmondta, tíz évvel ezelőtt építették a pályát, amely elhasználódott az évek alatt. Egy pályázatnak köszönhetően az MLSZ-től elnyertek 160 millió forintot, amelyet a gyulai önkormányzat közel 17 millió forinttal egészített ki.

Aláhúzta: az elmúlt években komoly változásokon ment át a sporttelep, több fejlesztés is megvalósult. Hozzátette, jövő héten a megújult centerpályát adják majd át.

Az átadó végén Kónya IstvánSipos JenőSzpisják Zsolt, az MLSZ Békés vármegyei igazgatója és Kertes István, a Gyulasport NKft. ügyvezetője vágták át a pálya előtt felállított nemzeti színű szalagot.

 

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

Gyula

3. Főzz és Segíts! – Amikor is jó együtt lenni, jó együtt tenni, jó együtt enni

A Békés Vármegyei Kormányhivatal a 24. Gyulai Pálinkafesztivál részeként vasárnap kora reggel – a pálinkafesztivál keretében második alkalommal – harmadjára rendezte meg a Főzz és Segíts! jótékonysági karitatív rendezvényét. A Rondella melletti várkertben mintegy 40 csapat főzte a paprikás krumplit. A befolyt bevételt a Kádas György Alapítvány, illetve a Hatodik Érzék A Fogyatékkal Élőkért Egyesület számára ajánlották föl a szervezők.
2024. május 19. 15:06
FEL