Átadták a megújult Himer centerpályát Gyulán

2024. március 23. 19:01 | behir.hu

Átadták az Id. Christián László Városi Sporttelep Himmer Rezsőről, Himer I. Józsefről és Himer II. Istvánról elnevezett felújított centerpályáját március 23-án.

A megjelenteket először Szpisják Zsolt, a Magyar Labdarúgó-szövetség Békés vármegyei igazgatója köszöntötte. Mint mondta, az MLSZ 2011-ben új stratégiát alkottott, amelynek részeként pályaépítések kezdődtek, emellett támogatják a csapatok versenyeztetését, valamint a labdarúgók száma is növekedett. Kiemelte: csak a vármegyei szintű futballra 3 milliárd forintot költöttek azóta.

– 2024-ben 170 millió forint tao-forrást biztosítunk Békés vármegyében a pályaépítésre, ezen felül az MLSZ saját forrásból további 110 millió forintot ad ugyanerre a célra – fogalmazott az szövetség képviselője.

Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap

 

Görgényi Ernő polgármester beszédében elmondta, 1913-ban alakult meg a Gyulai Atlétikai Club. A centerpálya kialakítása óta számtalan mérkőzést rendeztek ott, amelyek során nagyszerű játékosok léptek pályára.

– Gyulán, az országban egyedülállóan, hetvenhat éve működik nagypályás labdarúgó-bajnokság, utánpótlásszinten pedig körülbelül kétszáz gyermek futballozik a városban – fogalmazott a városvezető. Hozzátette: a Gyulasport Nonprofit Kft. menedzsmentjének munkája nyomán, az elmúlt nyolc évben mintegy 1 milliárd forintot fordítottak a sportlétesítmények fejlesztésére.

A felújítása során teljesen megújult a centerpálya gyepszőnyege, emellett öntöző- és drénrendszert alakítottak ki, a vízellátás biztosításához pedig új kutat fúrtak. A beruházás összesen 70 millió forintba került.

Az ünnepélyes átadót a Gyulai Termál FC és a Mezőhegyesi SE mérkőzése követte.

Forrás: Gyulai Hírlap

További programok »

FEL