Felújították a Gyomaendrődi Járási Hivatalt

Átadták az uniós forrásból felújított Gyomaendrődi Járási Hivatal épületét. A korszerűsítés legfontosabb célja az épület energiahatékonyságának növelése volt, amelyet napelemes rendszer telepítésével, nyílászárócserével és az épület hőszigetelésével érnek el. Az ünnepélyes átadáson Corini Margit festőművész kiállítását is megnyitották, az alkotó nevét viselő kis teremben.

Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott ünnepi beszédében kiemelte, hogy a kormányhivatal a Magyar Kormány hozzájárulásával egy olyan városképi fejlesztést hajtott végre a járási épületének felújításával, amelyre korábban még nem volt példa.

Éves szinten közel 5 millió forintos megtakarítás érhető el a fejlesztéssel – az áramfelhasználás például 90 százalékkal csökken – mondta a térség országgyűlési képviselője. Dankó Béla hozzátette, a legfontosabb az, hogy az ügyfelek minél elégedettebbek legyenek a szolgáltatásokkal.

– Ha a 2016-os évet nézzük, akkor a számok azt mutatják, hogy 23 és fél millió ügyben jártak el a kormányhivatalokban az ügyintézők, ezek 77 százalékát nyolc napon belül el tudták intézni a kormányhivatalok munkatársai – közölte az országgyűlési képviselő.

Az átadó ünnepségen Pacsika György, a Gyomaendrődi Járási Hivatal vezetője köszöntőjében kiemelte, hogy a több mint 100 éves, megújult épület továbbra is a gyomaendrődi állampolgárokat szolgálja majd.

– Azon kívül, hogy elsőfokú közigazgatási ügyeket intézünk, ezen kívül szeretnénk részt venni a járás közéletében, kulturális és sport programokat  is szervezünk – hangsúlyozta a hivatalvezető.

A hivatal kistermét új névvel is ellátták, ahol a névadó, Gyomaendrődhöz több szállal kötődő Corini Margit festőművész képeit is kiállították.

Megosztás:

Címke: , , ,