Felmentették a békési szakközépiskola igazgatóját

2017. november 23. 11:36 | behir

Felmentették a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium igazgatóját, a fenntartó rektora pedig belső vizsgálatot indított – írja a BékésMátrix.

Mint arról korábban hírt adtunk, az intézmény alkalmazottjaként dolgozott egy 32 éves tanár, aki általános iskolásoknak is tartott informatika, illetve robotika szakköröket. Egyik tanítványával, egy 11 éves kisfiúval szorosabb kapcsolatot ápolt, akivel szexuális tartalmú üzeneteket is váltottak, a gyermek pedig többször a tanárnál is aludt. A fiú szülei júliusban szereztek tudomást a viszonyról, feljelentést tettek a rendőrségen, a tanár ellen pedig vizsgálat indult.

Mindennek ellenére az iskola nem szüntette meg a tanár munkaviszonyát, sőt, a folyamatban lévő eljárás ellenére, amelyben szabadlábon védekezhetett, szeptembertől újra taníthatott.

November 7-én a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hamis személyi iratokkal próbált meg felszállni a tanár és a fiú egy Londonba tartó repülőgépre, a hatóságok azonban feltartóztatták őket.

A tanárt csak ezt követően, november 9-én bocsájtották el a munkahelyéről. A békési hírportál szerint a város lakossága felháborodott és nagyon sokan értetlenül állnak az eset előtt – ezt mutatják a szerkesztőségükbe érkező üzenetek. Mint fogalmaznak: ez most az első számú beszédtéma Békésen.

A rendőrség kérdésükre elmondta, az iskolát a tanár ellen indított eljárásról szeptember 14-én írásban, dokumentáltan értesítette. Az intézmény most felmentett igazgatója ezzel szemben azt állította, a történtekről csupán a napokban szerzett tudomást.

Címlapkép: Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

További programok »

FEL