Tizenéves fiúkat molesztált egy békési gyermekotthoni nevelő Tarhoson

2024. március 2. 10:08 | Vincze Attila

Múlt hét pénteken letartóztattak egy 61 éves gyermekotthoni nevelőt, aki a gyanú szerint szexuálisan molesztálta az elhelyezett fiúkat Tarhoson. A kényszerintézkedés egyhónapos időtartamra való elrendelésére a szökés, illetve az elrejtőzés, a tanúk megfélemlítése, valamint a bűnismétlés veszélye miatt volt szükség.

Tarhoson működik az a lakásotthon, ahol korábban egy 61 éves békési férfi több alkalommal szexuálisan molesztált két, felügyeletére bízott tizenéves fiút. A behir.hu kérdésére a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya közölte, büntetőeljárást folytat a gyanúsított ellen. Mint írásus válaszukban jelezték, a nyomozó hatóság kezdeményezte a gyanúsított letartóztatását, amit a Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság február 23-án elrendelt. Az eljárás eredményes lefolytatása érdekében a rendőrség további információt nem közölt.

B. Nagy Barbara, a Békés Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője megkeresésünkre elmondta, a múlt héten minősített szexuális erőszak bűntette és minősített szexuális kényszerítés bűntette miatt kezdeményezte a békési férfi letartóztatását.

– A kényszerintézkedés kezdeményezésére egyrészt azért került sor, mert a bűncselekmények nagy tárgyi súlyúak, magas a büntetési tételük, ezért a szökés, elrejtőzés veszélye fennállt, illetőleg alappal volt feltehető az is, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúk esetleges befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné, illetőleg a bűnismétlés veszélye is fennállt – fogalmazott.

Hozzátette: a Gyulai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészség indítványával egyetértve 1 hónapra elrendelte a gyanusított letartóztatását.

További programok »

Itthon

FEL