Fellélegezhetnek a kondorosi bicajosok – új kerékpársáv könnyíti a közlekedést

2021. augusztus 25. 18:52 | Vári Bianka

Használatba vehették a biciklisek az új kerékpáros fejlesztéseket Kondoroson. A beruházás egy több településsel konzorciumban nyert pályázatnak köszönhető, melyben többek között új kerékpársávot és kerékpárutat alakított ki a kivitelező, de jelentős mértékű javítást is végzett a már meglévő szakaszokon.

Megnövekedett a forgalom a Kondorosról az M44-es gyorsforgalmi útra vezető Szénási úton. A kerékpárosok gyakran panaszkodtak arra, hogy az úton nem biztonságos a közlekedés. Az önkormányzat megoldást keresett a problémára, és egy kerékpársávot hozott létre az említett szakaszon, amellyel a kivitelező augusztus 16-án el is készült.

– Nagyon örülök neki, mert erre lakom és naponta közlekedek ezen a szakaszon, amikor bevásárolni megyek – fogalmazott az egyik helyi lakos.

A település polgármestere elmondta, hogy egy pályázat segítségével jelölhettek ki 3,5 kilométer hosszan új kerékpársávot a Szénási úton, emellett 2,2 kilométeren új kerékpárutat építettek az M44-es felé, illetve új aszfaltréteggel borították a már meglévő kerékpárutat Szarvas irányába. Ribárszki Péter hozzátette: valamennyi szakasz a Körös-völgyi kerékpárút-hálózat része.

fotó: Vári Bianka (behir.hu)

– Konzorciumban valósítottuk meg ezt a projektet, melynek Kondoros város volt a vezetője, a konzorcium tagjai pedig Békésszentandrás nagyközség és Kardos község voltak. Összességében 500 millió forintot nyertünk el a fejlesztések megvalósítására, ebből Kondoros városában több mint 365 millió forintot realizáltunk – foglalta össze a polgármester.

A városvezető hozzátette, hogy már megindult a műszaki átadás-átvételi eljárás, hamarosan pedig a forgalomba-helyezési eljárást is megkezdhetik.

További programok »

FEL