Békésszentandrás, Kardos és Kondoros kerékpárútjai is fejlődnek

2021. január 27. 06:38 | Tóth Bianka

A három település konzorciumi együttműködés részeként pályázott új kerékpárutak építésére és meglévők fejlesztésére.

Heteken belül megkezdődik a kerékpárutak építése és fejlesztése Kondoroson és környékén. Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere közösségi oldalán számolt be arról, hogy önkormányzatuk Békésszentandrás nagyközséggel és Kardos községgel konzorciumi együttműködésben, új kerékpárút építésére és meglévő szakaszok felújítására sikeresen pályázott és nyert el 500 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

A hosszú előkészítő időszakot követően, egy jelentős fordulóponthoz érkezett a beruházás, ugyanis a polgármester hétfőn írta alá a nyílt közbeszerzési eljárásban kiválasztott Colas Út Építőipari Zrt-vel, mint nyertes ajánlattevővel kötendő vállalkozási szerződést. A beruházásnak köszönhetően épül meg Kondoroson a Nagyszénási út belterületi szakaszán 685 méter hosszon az új kerékpársáv, valamint ugyanezen út külterületi szakaszán az M44 felüljáróján is átvezető önálló kétirányú kerékpárút 2137 méter hosszon. Továbbá felújítják 2289 méter hosszú szakaszon a Szarvas irányába vezető meglévő kerékpárutat, egészen a település közigazgatási határáig.
 

Fejlesztéspolitika

Megnyitott az új piac Kondoroson

A kondorosi piac mindig is közkedvelt és szívesen látogatott színtere volt a városnak. A korábbi vásártér nem volt európai színvonalú, ezért az önkormányzat kereste a lehetőséget a felújításra. Végül egy uniós pályázat gazdaságfejlesztési programjának részeként közel 190 millió forintból épült meg a szerdán birtokba vett létesítmény.
16:03
FEL