Biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés Kondoroson

2021. április 20. 16:54 | Vári Bianka

500 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert kerékpárút építésére és fejlesztésére Kondoros önkormányzata. A fejlesztést a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, Békésszentandrás és Kardos településekkel konzorciumban végzik.

Békésszentandrástól egészen Gyuláig el lehet jutni kerékpárral. Az itt lévő kerékpárutak azonban az elmúlt időben jelentősen leromlottak. Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere elmondta, hogy a problémát a Szarvasi kistérség néhány települése közösnek gondolta, így megoldást is együtt kerestek rá. Így nyújtottak be a kondorosi önkormányzat vezetésével pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Programban, Békésszentandrás és Kardos településekkel konzorciumban.

 

A 44-es főút melletti kerékpárutat is felújítják Kondoros és Kardos között; fotó: behir.hu (Ujházi György)

 

Kondoros polgármestere elmondta, hogy az 500 millió forintos támogatásból Békésszentandráson új kerékpárút is létesül, valamint a meglévő hálózatot újítják fel, Kardos község területén pedig a meglévő, 44-es számú főút melletti kerékpárutat újítják fel. Kondoroson kerékpárút-felújítást végeznek majd, szintén a 44-es számú főút melletti, külterületi szakaszon, egészen Kardosig. Emellett kerékpárút-építés, valamint kerékpársáv kialakítása történik meg a Szénási úton.

Hosszas előkészítő feladatok után Kondoroson márciusban adták át a területet a kivitelezőnek, és kezdődött el a tényleges munka. Ribárszki Péter arról számolt be, hogy jelenleg a Szénási út egy belterületi szakaszán kerékpársávot alakítanak ki, a városhatáron kívül pedig egy 2,2 km hosszú, kétirányú kerékpárutat, amely elvezet egészen az M44-es gyorsforgalmi út kondorosi csomópontjáig. A helyiek, valamint a polgármester is azt emelte ki, hogy a megnövekedett forgalmú út fejlesztése biztonságosabbá teszi a kerékpáros közlekedést.

 

Készül a kerékpársáv a Szénási úton; fotó: behir.hu (Ujházi György)

Készül a kerékpársáv Kondoroson, a Szénási úton; fotó: behir.hu (Ujházi György)

 

A kivitelezőnek 150 napja van a munka elvégzésére, így július végén, még bőven kerékpározásra alkalmas időben használhatják majd a közlekedők az elkészült kerékpárutat – zárta gondolatait a városvezető.

További programok »

Önkormányzati hírek

Visszatekintő: Nagy Ferenc alpolgármester, képviselő, 10. vk. – Hajrá Békéscsaba

Öt évvel ezelőtt, 2019. október 13-án volt az előző önkormányzati választás, amikor arról döntöttünk, hogy a 2019–2024-es ciklusban kikre bízzuk a város vezetését. Most arra kértük a békéscsabai képviselő-testület tagjait, foglalják össze az ebben a ciklusban végzett önkormányzati munkájukat. Az alábbiakban Nagy Ferenc alpolgármester beszámolóját olvashatják.
2024. április 13. 15:16
FEL