Felkai Eszter a POSZT zsűrijében

2017. május 18. 08:18 | Mikóczy Erika

A 17. Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagyis a POSZT  színész zsűrijében idén helyet kapott Felkai Eszter Jászai Mari-díjas színművész, a Békéscsabai Jókai Színház Örökös tagja is.

Felkai Eszter neve és játéka hosszú évtizedek alatt egybeforrt a Békéscsabai  Jókai Színházzal, a pályán töltött ötven év alatt több, mint kétszáz szerepet tudhat maga mögött. Nem beszélve az általa koreografált hatvan darabról, melyek között mesejáték éppúgy található, mint operett, musical vagy népszínmű. Klasszikus és kortárs darabokban, tragikus és könnyedebb hangvételű művekben egyaránt játszott. Sokoldalú, magas fokú muzikalitással és mozgáskultúrával rendelkező művész, aki hitelesen tolmácsolt pszichológiai igényű jellemszerepeket is. ebben az évadban a Macskajáték című Örkény-klasszikusban, Orbánné megformálásával alkotott maradandót.

A Szakmai Tanácsadó Testület által delegált Szakmai Zsűri, a MASZK Egyesület és a MOZAIK Művészegyesület által delegált Színész zsűriből, illetve a Pécs polgármestere által kisorsolt Közönségzsűriből összeálló Zsűri a Fesztivál ideje alatt minden verseny előadást megtekint, másnap reggel zártkörű tanácskozást tart, majd a fesztivál utolsó napján meghozza döntését. Az ünnepélyes díjátadó gálára a POSZT utolsó napján kerül sor.

További programok »

FEL