Feljutottak az Amazonok

Idegenben rúgott góllal jobbak voltak a gyulai futsalos lányok.

A női NB II-es futsal bajnokság döntőjének első meccsén 3-2-re nyertek a Gyulai Amazonok a Göcsej SK ellen. A visszavágón fordulatos meccsen 6-5-re kikaptak a Békés megyeiek, de idegenben rúgott góllal megnyerték az aranyérmet és feljutottak az első osztályba.

Egy héttel ezelőtt is gyors góllal kezdődött az összecsapás, de ezúttal a Göcsej szerzett vezetést a 4. percben (1-0). Ezután gyors gólváltás következett: a 10. minutumban Csanálosi Anada egyenlített, egy perccel később Puskás Nórának köszönhetően újra vezettek a zalaegerszegiek (2-1).  Sőt, Orbán Szandra révén már összesítésben is a Göcsej állt jobban (3-1). Az Amazonok az első meccshez hasonlóan nem adták fel: a 18. percben Csanálosi szépített, egy perccel ezután pedig Bálint Rebeka már egalizált (3-3).

A második játékrészben sokáig nem esett gól, majd Pilán Tímea törte meg a csendet, 4-3-mal már a gyulaiak voltak előnyben. Lehota Szimonetta még egyenlített, de Bálint Rebeka újabb találata után három gól kellett az egerszegieknek a bajnoki címhez és a feljutáshoz. Ebből kettőt Orbán meg is szerzett, de a hajrában megőrizték az aranyérmet az Amazonok és nemcsak első helyet, hanem feljutást is ünnepelhettek.

Megosztás:

Címke: ,