Felhígított mosószerrel üzletelt - videóval

2016. július 7. 08:17 | behir.hu

A gyanú szerint országszerte csapott be időseket egy férfi, akit Békés megyei rendőrök fogtak el Budapesten.

Az ország több megyéjében főként idősektől csalt ki pénzt egy férfi úgy, hogy nagyon jó minőségű koncentrátumként állított be rossz minőségű, felhígított mosószert. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei 2016. július 6-án fogták el Budapesten. A nyomozás eddigi adatai szerint B. László 2014 nyarától egy futárcég képviselőjének adta ki magát, így járta az országot. Felkereste azokat a jellemzően egyedül élő nyugdíjasokat, akiket előtte az alkalmazottai telefonon felhívtak és megtévesztettek. Egy neves mosó- és tisztítószer gyártó cég munkatársaként mutatkoztak be és egy ismert mosószermárkát emlegettek. Azt mondták a felhívott időseknek, hogy kisorsolták a telefonszámukat és mosószert nyertek, illetve azt, hogy most vezetnek be a piacra egy új terméket, ami ezért még ingyen van. Arra is volt példa, hogy korábbi nagy értékű vásárlást és ezért járó ajándékot emlegettek. A hígított szert úgy állították be, hogy rendkívül jó minőségű koncentrátum, egy háztartásban akár egy évig is elegendő. Mindenkinek azt mondták, hogy csak a szállítás díját kell kifizetni.

A 38 éves budapesti B. László a rendelkezésre álló információk szerint egy budapesti telephelyen álló garázsban hígított fel mosószert, a folyadékot 1 literes flakonokba töltötte és felcímkézte. Ezeket szállította ki az időseknek, akiket ha nem akarták átvenni a terméket és nem akarták kifizetni a szállítási díjat azzal fenyegetett, hogy a nyugdíjukból letiltatja a kért összeget. A nyomozás során a rendőrség eddig 169 sértettet regisztrált, akiknek a többsége Békés, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád megyében élő nyugdíjas.

A férfi elfogását követően tartott házkutatásokon a rendőrök olyan feljegyzéseket találtak, amelyeken Somogy, Zala és Heves megyei címek szerepeltek. Emellett a nyomozók a garázsban 398 litert foglaltak le a jó minőségű mosószernek beállított folyadékból. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság B. Lászlót csalás bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

FEL