Felgyújtotta haragosa autóit a szarvasi bosszuálló

2023. május 23. 11:10 | behir.hu

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt egy 51 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi ellen, aki felgyújtotta a haragosa által használt két kocsit. A személyautókban keletkezett tetemes kárt is neki kell majd megtérítenie az ügyészség indítványa szerint.

A terhelt már régebb óta ismerte a sértettet, és vele egy korábbi ügyből kifolyólag haragos viszonyban állt. A férfi 2022. március 25-ére virradó éjszaka bement a sértett által lakott, Szarvas, Kossuth utcai társasház udvarára, majd a betonozott gépjármű bejárón parkoló, a sértett, mint üzembentartó használatában álló 2 db nagyértékű személygépkocsi motorház tetejére gázolajjal vagy fűtőolajjal átitatott rongyot helyezett, és meggyújtotta azt.

A terhelt cselekményének következtében mindkét gépjármű kigyulladt, a személygépkocsik motorház teteje átégett, és a motortérben is tűz keletkezett. A két gépjármű motorterét a helyszínre érkező tűzoltó egységek oltották el. A két gépjárműben senki sem tartózkodott, és a tűz főépületre történő átterjedésének sem állt fenn a veszélye, így a tűz közvetlenül nem veszélyeztetett emberéleteket. Ugyanakkor tetemes kár keletkezett: a két gépkocsi helyreállítási költsége meghaladta a 13 millió 800 ezer forintot. A sértett ezen összeg erejéig polgári jogi igényt jelentett be, azaz kérte a részére okozott kár megtérítését.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

Itthon

Az orosházi kórház várja az orvostanhallgatókat és rezidenseket

Ahhoz, hogy az orvostanhallgatók az általános orvosi diplomát megszerezzék, kórházi gyakorlatokon kell részt venniük, amik pontosan szabályozva vannak a tanrendben. Az orvosi diplomát megszerző rezidens orvosoknak pedig szintén kórházi háttér kell, hogy a választott szakvizsgájukat le tudják tenni. Ezeket a gyakorlatokat pedig olyan akkreditált intézményekben végezhetik, mint az Orosházi Dr. László Elek Kórház.
12:08
FEL