Fekete Péter: ma is a békéscsabai alkotóközösségből merítek erőt

Fekete Péter miniszteri biztos – a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója – volt a Terefere a Művész Kávéházban című programsorozat vendége. Az érdeklődők ezúttal a Jókai Színház egykori igazgatóját többek között a békéscsabai teátrumhoz kötődő kapcsolatáról és a cirkuszművészt megújításáról is kérdezték.

A Jókai Színház egykori igazgatója, Fekete Péter volt a vendége a Tereferének pénteken. Az egykori bűvész rendezői munkásságát kortárs és klasszikus darabok új látásmódban való színpadra állítása jellemezte. Ezzel a szemlélettel most a hazai cirkuszművészetet szeretné megújítani a Fővárosi Nagycirkusz igazgatójaként.

– Az a Fekete Péter a vendége a Tereferének, aki Békés megye kulturális életét nyolc évvel ezelőtt felpezsdítette. A Békés megyei- akkor még Megyei Jókai Színházat feltette Európa térképére és most minden esély meg van rá, hogy mint egykori bűvész a cirkuszművészetet megújítsa Magyarországon, sőt egész Európába. – mondta el Kadelka László az est házigazdája.

A miniszteri biztos múltjáról, a Németországban és Angliában töltött éveiről és a Fővárosi Nagycirkusz jövőjéről is hallhattak azok, akik részt vettek a Művész Kávéházban rendezett közönségtalálkozón. Mindamellett, hogy a békéscsabai teátrum egykori direktora a megyeszékhelyhez kötődő emlékeiről és az itt élőkhöz fűződő kapcsolatáról is mesélt. Fekete Péter kiemelte: A jelenlegi munkájához a családjából és a békéscsabai alkotóközösségből merít erőt a mai napig, mivel itt mindig itthon van.

– Ugyanolyan meleg és szívre ölelő, lélekre ölelő, mint amilyennek megéltem ez a nyolc évet, amikor aktívan együtt dolgoztunk Békéscsabán. Sosem választottam el az alkotó közösséget a közönségtől. a közönség folyamatos reakciói azok az alkotó közösségre hatással vannak. Együtt éltünk itt Békéscsabán az alkotótársakkal, a művésztársakkal a társművészetek képviselőivel és a közönséggel. És most is ezt éreztem.- hangsúlyozta Fekete Péter a közönségtalálkozót követően.

A színház kedvelő közönség következő alkalommal Lenkefi Zoltán bábszínház-igazgatónak tehet fel kérdéseket február 24-én délután, a Művész Kávéházban.

Megosztás:

Címke: , ,