Fehéraranyat nyert a csirkefogók gyermek III. csapata

2022. május 15. 18:20 | Such Tamás

Izgalmas szezont hagyott maga mögött a Csabai Csirkefogók VK gyermek III. korcsoportja a vidékbajnokság Délkeleti csoportjában. A 2009-es születésű fiatalok a tavalyi bronzérmüket szombaton ezüstre váltották a bajnokság finisében, Szentesen.

Egy békéscsabai vízilabdacsapat legalább annyira hátrányos helyzetű a Csongrád megyei pólós-darázsfészkekben, mint egy tanárgyerek a mindennapokban. A képlet rém egyszerű: míg Csongrádban négy klub van – Csongrád, Szeged, Szentes, Vásárhely –, addig Békésben 1 (+ a gyulai fiókcsapat). (A tanár gyerek nevelőszülője általában az utca; na jó, nem mindig.)

Tény, hogy a délkeleti csoportban a csirkéket a legtöbbször Csongrádi megyei (szentesi, csongrádi) bírók instruktálták. A legnagyobb meccsek a szentesi és a szegedi csapatokkal zajlottak. (Míg az előbbi a dobogó tetejére, az utóbbi a harmadik fokára léphetett.)

 

(A fehérsapkás Suhajda Zoli akcióban – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

(A fehérsapkás Suhajda Zoli akcióban – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

A legszebb az volt, amikor Békéscsaba-Szentes derbit szentesi sípmester vezényelte. Noha akkor, márciusban egált játszott a két gárda. A tavaly novemberin azonban a lefújás előtt 6 másodperccel még szintén döntetlent mutatott az eredményjelző, ám a vásárhelyi spori büntetőt fújt a Kurca-parti haderőnek. (Ugye nem kell nagyon megmagyarázni, hogy a találkozó után a szakember miért a téli bejáraton hagyta el az Árpád Fürdőt.)

Most szombaton a csabaiak az Invictus és a Szeged ellen ugrottak vízbe. A martfűi könnyed győzelmüket (13-6) követően képletesen már ott ragyogott az ezüst a nyakukban, ellenben még várt rájuk a Szeged elleni presztízs-összecsapás.  

A bajnokság folyamán az első mérkőzést a csirkék nyerték a napfényvárosában, a másodikat a Tisza-partiak a nagy kolbászok fővárosában- És akkor szóljon – nyilván békéscsabai szemszögből – legutóbbi:

 

Csabai Zoltán, a bírók nagy kedvence – Fotó: behir.hu/Such Tamás

(Csabai Zoltán – háttal sárgában –, a bírók nagy kedvence – Fotó: behir.hu/Such Tamás)

 

Örült iramban kezdett, illetve játszott végig a két együttes. Az első negyedet 3-2-re vitték a szegediek; közben Csabai Zoltán, a békéscsabai tréner besárgult. A második 3-3 lett (tehát 6-5 nekik); a harmadik ismét 3-2 lett oda, így a gyerekek 9-7-es eredménnyel fordultak a negyedik negyedbe. Ráadásul a foggal, körömmel a srácaiért harcoló Zózónál már piros lett a lap, nem sárga… (Valami nem tetszett neki. Szerinte nemcsak neki.)

És a csabaiak vert helyzetből, edző nélkül két csodálatos akciógólt zsákoltak be a Szegednek, így 9-9-cel zártak. (Az akciógólt azért húzom alá, mert a meccs folyamán a négy büntetőből csak egyet tudtak értékesíteni.) Ebben a hét percben mondhatni belegyúrták az előző év vér-veríték-könnyek mesterhármasát.ű

 

Galéria

 

– Hatalmas gratuláció a csapatnak! A tavalyi bronz után most ezüstérmet szereztünk. Nagyon sokat tanultak és fejlődtek a gyerekek. Ez nagyon nagy munka volt. Remélem még sok sikert érnek el ebben a szép, de nehéz sportban. Sok kitartást hozzá! – fogalmazott a csirkék trénere.

A végeredmény: 1. Legrand-Szentesi VK (52), 2. Csabai Csirkefogók VK (42), 3. Szegedi Vízipóló Suli (38), 4. Koelner-Csongrádi VVSE (25), 5. Szolnoki Dózsa (19), 6. Civis Póló VSE Debrecen (12), 7. Invictus SC Szolnok (0).

A csapat: Gyuricza István, Kabai Zalán (kapusok) – Földi Maxim, Korcsok Nándor, Kováts Hunor, Laurinyecz Gergő, Nánási Hunor, Orosz Botond, Orosz Regő, Plavecz Dániel, Puha Zalán, Rácz Domonkos, Such Bertold, Suhajda Zoltán, Szabó Barnabás, Zimbran Milán. Edző: Csabai Zoltán. 

A csirkefogók gyermek III. csapata – Fotó: behir.hu/Such Tamás

További programok »

Sport

FEL