Vízilabda: Kettős győzelemmel tért haza a Csabai-csapat

2022. január 23. 09:10 | behir.hu

Két győzelmet aratott a csabaiak III. korosztályos együttese a házigazda szolnoki, Invictust és a Szegedi Vízipóló Suli gárdáját győzte le a vidékbajnokság szombati játéknapján

Csabai Zoltán az elmúlt héten még Szegedre látogatott gyermek IV. korosztályos csapatával, ezúttal az egy évvel idősebbekkel Szolnok felé vette az irányt. A vidékbajnokság harmadik körében, az ötödik-hatodik fordulóban a csabai fiatalok előbb az Invictus gárdájával, majd a szegediekkel mérte össze tudását. Sikeres napon vannak túl, hiszen mindkét találkozó után győztesen kmászhattak ki a medencéből - írja a csabapolo.hu.

Csabai Csirkefogók VK–Invictus SC, Szolnok 15–3 (5–0, 4–1, 2–0, 4–2)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, Szolnok. V.: Orosz László. Békéscsaba: Kabai – Laurinyecz 2, Nánási 1, Zimbran, Rácz 8 (1), Szabó B., Suhajda Z. 1. Cs.: Gyuricza (kapus), Orosz R. 2, Such, Orosz B., Plavecz, Szakadáti 1. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 5/3, ill. 9/2. Büntetők: 3/1, ill. 0/0. Kipontozódott: Orosz R.

Csabai Csirkefogók VK–Szegedi Vízipóló Suli 9–6 (2–0, 4–2, 0–0, 3–4)

Vidékbajnokság, Délkeleti csoport, gyermek III. korosztály, Szolnok. V.: Orosz László. Békéscsaba: Kabai – Laurinyecz, Nánási 1, Zimbran, Rácz 2, Szabó B. 2, Suhajda Z. 4. Cs.: Gyuricza (kapus), Orosz R., Such, Orosz B., Plavecz, Szakadáti. Edző: Csabai Zoltán. Gól emberelőnyből: 6/1, ill. 9/3. Büntetők: 0/0, ill. 2/1. Kipontozódott: Zimbran, Rácz.

Csabai Zoltán edző összefoglalója a szolnoki fordulót követően: – Az első mérkőzésen a sereghajtó ellen gyorsan jelentős előnyre tettünk szert, ezért a kezdősort kicsit többet pihentettem, hogy a szegediek ellen acélosabbak legyenek. Örömömre szolgál, hogy azok, akik máskor kevesebb szerepet kapnak, most jól játszottak, nemcsak tarották az előnyt, hanem még növelték is. A szegediekről hamar kiderült, hogy a Covid miatt meglehetősen tartalékosan, mindössze nyolc játékossal érkeztek Szolnokra, igaz, nálunk is akadtak olyanok, akik a héten még edzettek, de a hét végére kidőltek a járványhelyzet miatt. Igyekeztünk meglovagolni, hogy nálunk kevesebb hiányzó akadt, végig vezetve magabiztosan nyertünk, ha nem is nagy különbséggel. A két találkozón mindössze kilenc gólt kaptunk, ami elsősorban a védekezésünket dicséri. Ami pedig a támadójátékunkat illeti: Rácz Domonkos centerben különösen sokat tett hozzá a győzelemhez, de az mindenképp örömteli, hogy a lőtt gólokon sok fiatalunk osztozott, olyanok is gólképesnek bizonyultak, akikre amúgy nem jellemző, hogy sok találatot jegyeznének.

További eredmények: Szolnoki Dózsa–Civis Póló VSE Debrecen 13–2. Koelner-Csongrádi VVSE–Invictus SC, Szolnok 17–2. Civis Póló VSE Debrecen–Legrand-Szentesi VK –8. Szegedi Vízipóló Suli–Koelner-Csongrádi VVSE 6–13. Legrand-Szentesi VK–Szolnoki Dózsa 15–9.

Az állás hat forduló után: 1. Legrand-Szentesi VK 18, 2. Csabai Csirkefogók VK 15, 3. Koelner-Csongrádi VVSE 12, 4. Szegedi Vízipóló Suli 9, 5. Szolnoki Dózsa 6, 6. Civis Póló VSE Debrecen 3, 7. Invictus SC, Szolnok 0.

 

További programok »

Vízilabda

Vízilabda: Két sikerrel zárták a középszakaszt a csabai pólósok

Székesfehérváron rendezték meg az OB II-es felnőtt bajnokság rájátszása középszakaszának negyedik, záró fordulóját a 3. csoportban. A Swietelsky-Békéscsaba a fővárosi Sportliget csapatával, majd a sereghajtó házigazdákkal vette föl a küzdelmet, és mindkét alakulat ellen meggyőző játékkal nyert, amivel a középszakasz második helyén zártak.
2022. április 23. 18:10
FEL