Február végétől folytatódnak a kerékpárút-építési munkák Békéscsabán

2019. február 24. 11:40 | behir

Békéscsaba önkormányzata 365 millió forint vissza nem térítendő eupai uniós támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a Fenntartható városi közlekedésfejlesztésre (TOP-6.4.1-16), a városközpont és Fényes közötti kerékpárforgalmi út kialakítására illetve korszerűsítésére. A munkák múlt évben elkezdődtek, és február végén folytatódnak majd.

 

A projekt keretében a meglévő Dózsa György úti – Corvin utcai – Lencsési úti kerékpárforgalmi létesítményeket korszerűsítik, és új kerékpárforgalmi létesítmény megvalósítására kerül sor a Lencsési út – Magyar utca útvonalon.  Múlt évben a Dózsa György úton a Kölcsey utcáig terjedő szakaszon megtörtént a kerékpárút átépítése. Az útburkolati jelek felfestése és a közlekedési jelzőtáblák elhelyezése ezután következik.

 

Tavasszal a következőkkel folytatódik a munka:

 

  • a Dózsa György úton a Kölcsey utcai – Kastély utcai szakasz átépítése;
  • a Corvin utcai szakasz átépítése a Bánát utcáig, onnan kisebb felújítása;
  • a Lencsési úti szakasz kisebb felújítása a Diófás utcáig;
  • a Lencsési úti szakasz átépítése a Diófás utcától az Élővíz-csatorna hídjáig;
  • a Lencsési út ifjúsági tábor melletti, és a Magyar utca lakott-területi szakaszán egyesített gyalog- és kerékpárút építése;
  • a 0135 hrsz.-ú külterületi útnak a Borjúrét utcától Fényes városrészig terjedő szakaszán kerékpáros nyom kijelölése;
  • a teljes kerékpáros útvonalon a közlekedési táblák és burkolati jelek egységes megújítása.

 

A kerékpárforgalmi útvonal kialakításával párhuzamosan csapadékvíz-elvezetéssel kapcsolatos beavatkozás, korszerűsítés is történik:

 

  • A Dózsa György úti és Corvin utcai átépítendő kerékpárút szakasz alatti csapadékvíz-csatorna javítása, továbbá a nyitott folyóka helyett rácsos folyóka beépítése.
  • A Lencsési úton a volt ifjúsági táborral párhuzamos szakasz önálló belvíz-öblözetet alkot, itt a nyílt árok helyett zárt csapadékvíz-csatorna épül.
  • A Magyar utcában a baloldalon, a Borjúrét utcáig teljesen új zárt csapadékvíz-elvezető rendszert alakítanak ki.

 

A téli hónapokban a kivitelezés szünetelt, de február végétől folytatódnak a munkák a Lencsési úti kerékpárút-szakasz átépítésével a Diófás utcától az Élővíz-csatorna hídjáig, valamint a Magyar utcai szakaszon a csapadékvíz-csatorna lefektetésével.

A fejlesztéssel érintett útvonalon, az előrehaladásnak megfelelően, a kiviteli munkák befejezéséig szakaszosan számítani kell forgalomkorlátozásra. Továbbá az építési anyagok beszállítása miatt a tehergépjármű-forgalom is megnövekedhet.

Kérjük az erre közlekedőket, vezessenek óvatosabban, vegyék figyelembe a kihelyezett közúti táblák utasításait, legyenek türelmesebbek.

 

A kivitelező folyamatosan tájékoztatja az érintett ingatlantulajdonosokat a tervezett beavatkozásokról.

 

A területeken dolgozó felelős kivitelező:

Swietelsky Magyarország Kft. konzorciumvezető

5600 Békéscsaba, Ipari út 44.

Forgút Bt. konzorciumi tag

5600 Békéscsaba, Dr. Becsey Oszkár u. 10-12.

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.bekescsaba.hu oldalon olvashatnak.

A projekttel kapcsolatos bejelentések, kérdések, észrevételek e-mailben a bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu címre, illetve postán a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft., 5600 Békéscsaba, Szent István  tér 10. sz., 1. emelet 2/A. iroda küldhetők. (Kérik, hogy levélben tett bejelentés esetén ne maradjon el az értesítési cím pontos megjelölése sem.)

 

További programok »

FEL