Farsangi hangulat és jótékonysági rendezvények a hétvége programkínálatában

A farsangi időszak még javában tart ezért ezen a hévégén is több 'maskarás' elfoglaltságot kínálnak a szervezők. Emellett több jótékonysági rendezvényre, sportmérkőzésekre és még sok érdekes programra várják a kikapcsolódásra vágyókat térségünkben.

Időrendi sorrendben vesszük végig a környék hétvégi programkínálatát. Érdemes ránézni a behir.hu programajánló oldalára, illetve a Békés Megyei Programok Facebook oldalára is, hiszen a cikk írását követően is érkezhetnek még friss ajánlatok.

 
Február 10. – péntek

Farsangi hangulatban indul a hétvége. Békéscsabán, a Megyeri Kézműves Műhelyben 15 órától velencei álarcot lehet készíteni. A Lencsési Közösségi Házban 15 órától Mesél a Munkácsy Negyed címmel hallhatnak városismereti előadást. Mezőberényben, a Városi Farsang 17 órakor kezdődik az Orlai Házban. A Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban 19.30-tól ez évi első hazai mérkőzését játssza az NB II Keleti csoportjának első helyén álló felnőtt kosárlabda csapat. A Csabai Rendezvénypajtában 20 órától a tél utolsó Pajta Partyjára várják a táncolni, bulizni vágyókat.

 
Február 11. – szombat

Békéscsabán a Lívia Fodrászszalonban 8 órakor kezdődik a Viharsarki Koraszülött Mentőalapítványt támogató jótékonysági nyílt nap. Biharugrán 9 órától az öreg tölgyeket és a téli erdő madárvilágát bemutató sétára hívják a szabadba vágyókat. Békéscsabán a a Tégla Galériában 10 órakor a Magyar népmesék rajzfilmsorozat képeiből nyílik kiállítás. A Jaminai Közösségi Házban 10-12 óráig farsangi játszóházra várják a gyerekekekt. Gyulán, az Almásy-kastélyban 10 órától indul a szerelmesek hete elnevezésű programsorozat. Február második szombatján is lesz Ligeti vásár és Ökobörze Békéscsabán, a Széchenyi-ligetben, 13 órától pedig a Békés Megyei Könyvtárban farsangi álarcot lehet készíteni. Újkígyóson 17 órakor kezdődik a II. Jótékonysági Mentősbál,  és Békéscsabai Adventista Imaházban pedig szintén jótékonysági koncertre várják az érdeklődőket. Az Előre NKSE NBI-es csapata 18 órától a Dunaújvárosi KKA csapatát fogadja a békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Szarvason a Cervinus Teátrumban, a Tea a szenátor úrnál című zenés vígjátékra várják a színház kedvelőket.     

 

Február 12. – vasárnap

Vasárnapra röplabda mérkőzést kínálunk.  A békéscsabai Városi Sportcsarnokban 18 órától a magyar kupa elődöntőjének első mérkőzésén a Kaposvár csapata ellen játszik a BRSE.

További programok »

Gyula

Családi napra várták az érdeklődőket Gyulán

Második alkalommal rendeztek családi napot a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központban szombaton, Gyulán. A programon többek táncbemutatókkal, élményautózással és kézműves programokkal várták a kicsiket és nagyokat.
2024. június 15. 18:38
FEL