Farmerből készültek ékszerek a Föld napján

2023. április 23. 10:18 | behir.hu

A szombat délután az újrahasznosítás jegyében telt a Békés Megyei Könyvtárban. A Europe Direct Békés a Föld napja alkalmából „A farmer új élete” címmel farmerékszer-készítő kreatív műhelyfoglalkozást szervezett Kácsorné Győri Éva vezetésével.

A résztvevők a már nem használt farmernadrágokból alkottak, így mindenki egyedi és valódi kézműves ékszerekkel térhetett haza. Miközben a kitűzők, fülbevalók táskadíszek és medálok készültek, így az alkotók úgy érezhették, ők is tesznek valamit a fenntarthatóbb környezetért és akár tovább is adhatják a megtanult technikákat. Egy farmernadrág előállításához egy átlagos ember 2,5 évnyi vízfogyasztásának megfelelő édesvízre van szükség. 

A fenntarthatóság szó az elmúlt években vált igen népszerűvé, azonban gyökerei ennél jóval mélyebbre nyúlnak vissza. Az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1987-es „Közös jövőnk” elnevezésű jelentésében szerepelt először a kifejezés. A fenntarthatóság fogalmát az alábbi módon definiálták: „A fenntarthatóság az emberiség jelen szükségleteinek kielégítése, a környezet és a természeti erőforrások jövő generációk számára történő megőrzésével együtt.”

 

forrás: Europe Direct Békés

Galéria

További programok »

FEL