Falunapot tartottak Dénesmajorban – galériával

2023. október 1. 06:35 | Fajó Attila

Falunapi rendezvényt, színes programokkal, bemutatókkal és főzőversennyel rendezett a Dénesmajor Jövőjéért és Ifjúságáért Kulturális Egyesület. A szebb napokat is látott kétszáz lakosú gyulai településrész újra megtelt élettel.

Ujj Lászlóné egyesületi elnök úgy fogalmazott: remélik, hogy az áprilisban alakult egyesület bemutatkozó rendezvényével megnyerik minél több helyi ember támogatását, hiszen céljuk az, hogy Dénesmajorban újra vibráló közösség legyen.

 

 

– Szeretnénk, hogy a település népességmegtartó ereje újra feltámadjon, sőt, nem titkolt szándékunk a vármegye kulturális életébe és turisztikai fejlesztéseibe is bekapcsolódni, de ez még a távlati tervek kategóriába esik – fogalmazott az egyesület alelnöke, Hrabovszki János

 

 

Az eseményen 600 fő részvételére számítottak a szervezők, akik mint elmondták: szeretik és szívügyüknek tekintik a településrész fejlődését, az ittélők életvitelének javulását. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere anyagi támogatással is a kezdeményezés mellé állt, de az eseményen Kálmán Tibor Békés polgármestere és az alig néhány kilométerre fekvő, romániai Nagyzerind első embere, Simándi Sándor is tiszteletét tette.

 

Galéria

 

További programok »

FEL