Tizennyolc hazai énekes közös dallal állított emléket Fábián Julinak

2019. november 19. 06:39 | behir

Fábián Juli édesanyja a napokban osztotta meg Facebook oldalán Juli egyik gyermekkori levelét, amelyet az énekesnő 10-11 éves korában írhatott. Ez a néhány sor adott ihletet a közös dal szerzőjének, Szepesi Mátyásnak, aki zenészként és menedzserként is aktívan jelen volt Juli életében.

Közel két éve annak, hogy 37 éves korában elhunyt Fábián Juli jazzénekesnő. A művésznő életéről Lévai Balázs készített dokumentumfilmet "Like a Child - Fábián Juli" címmel. Az alkotó a film középpontjába az énekesnő művésszé válását helyezte. A dokumentumfilmet 2019. december 15-én mutatja be az M2 Petőfi TV.

 A film egyik különlegessége lesz az lesz, hogy maga Juli narrálja, puzzle szerű összeválogatott és vágott hangzóanyagok segítségével. - olvasható a petofilive.hu oldlán. 

Kép: petofilive.hu

 

A Julihoz közelállók visszaemlékezései és az archív felvételek mellett a film másik különlegessége a Földrevaló című közös dal, amelyet egyedülálló módon tizennyolc énekes ad elő: Palya Bea, Wolf Kati, Tóth Vera, Mező Misi, Freddie, Jónás Vera, Mujahid Zoli, Micheller Myrtill, Bolba Éva, Urbán Orsi, Gereben Zita, Péterffy Lili, Heincz Gábor ’Biga’ és Molnár Emese.

Az előadók között ott vannak a tavalyi Petőfi Zenei Díjátadón Juli javára visszalépett énekesnők is: Rúzsa Magdi, Lábas Viki valamint Schoblocher Barbara.

"Elolvastam a posztot és ott, egy ültő helyemben megírtam a dalszöveget, sőt bele sem kellett utána nyúlni. Szóval ez a pár sor annyira beindított, hogy utána az egész dal "kiszaladt". - idézte fel Szepesi Mátyás a pillanatot, amikor meglátta a Juli édesanyja, Lamberger Galina által közzétett bejegyzést.

 

Forrás: promotions.hu

További programok »

Itthon

Szentmisével ünnepelték a kunágotai Szent Imre-templom 150. évfordulóját

A kunágotai római katolikus templomot 1870. november 5-én szentelték fel. Az isten háza tavaly volt 150 éves, de a járvány miatt egészen eddig nem volt lehetőség ezt szentmisével megünnepelni. A leromlott állapotú templom európai uniós forrásból, közel 45 millió forintból kívülről és belülről is megújult az évfordulóra, ezzel tovább szolgálhatja a községet.
16:01
FEL